Prirodna šminka

Maskara će pomoći da ti trepavice izgledaju dulje, naglašenije ili gušće, ali i njoj treba nešto s čim može raditi. Ako se nećeš baš brinuti za svoje trepavice, ne možeš se niti nadati da će izgledati wow.

Mučimo trepavice bez da smo toga nekada svjesni, a onda se pitamo zašto su tako rijetke i ne izgledaju baš najbolje. Ulogu tu može igrati i genetika, ali i način na koji se ti odnosiš prema svojim trepavicama. Nema te maskare koja će spasiti situaciju ako su tvoje prirodne trepavice jako rijetke i uništene. Jednako kako će puder bolje izgledati ako ti je koža zdrava i njegovana, tako će i maskara bolje izgledati ako su ti trepavice njegovane. S nekim navikama možeš sabotirati svoje trepavice i umjesto da im pomažeš, samo ćeš im odmoći. Ništa od ovoga nije dobro za tvoje trepavice.

1.Previše si gruba s uvijačem
Uvijač za trepavice je super stvar i može ti itekako pomoći učiniti od trepavica čudo, ali ga treba koristiti pametno. Moraš biti nježna i razmišljaj da trepavice nisu od čelika i da ih nije pametno povlačiti previše i pregrubo.

2.Svaki dan nosiš vodootpornu maskaru
Postoje trenuci kada će ti vodootporna maskara trebati, ali to nije za svaki dan. Pošto je vodootporna, teže se skida od obične, a to znači i da ćeš svaki dan morati puno više trljati trepavice. Trepavice će ti više ispadati i lomiti se. Za svaki dan je bolje koristiti običnu maskaru.

Slika nije pronađena Greške koje cure rade kada stavljaju maskaru – izbjegni ih i trepavice će ti izgledati bolje nego ikad

3.Ne skidaš šminku
Svaki se dan mora skinuti šminka. Ići spavati sa šminkom, a pogotovo s maskarom nije nikako dobra ideja. Koliko god da si umorna i ne da ti se, ovo bi trebala napraviti. Ovo je posebno loše za trepavice. Kada staviš maskaru, trepavice ti postanu krute i zbog toga se mogu lakše lomiti kada okrećeš glavu po jastuku.

4.Koristiš prastaru maskaru
U prastarim se maskarama mogu stvoriti bakterije koje na kraju krajeva mogu nekada dovesti i do infekcije oka ili do crvenila i iritacije. Isto to može utjecati i na tvoje trepavice, a i maskara više neće biti jednako dobra kada postane prestara.

5.Grubo ih trljaš kada skidaš šminku
Kada skidaš šminku, trebaš ju skinuti do kraja, ali to ne znači da trebaš biti gruba. Pogotovo prema trepavicama. Nepotrebno ih čupaš i uništavaš i ispast će ti više njih nego što bi trebalo.

Trik s maskarom Mala tajna kako da ti trepavice izgledaju dulje kada staviš maskaru – evo što treba prije staviti na njih

6.Stavljaš 300 slojeva maskare
Jasno ti je vjerojatno da ovo ne može biti dobro za tvoje trepavice. Kada svaki dan stavljaš malo više slojeva maskare i tako imaš po cijeli dan, to izgleda dobro u tom trenutku, ali trepavice ti to neće moći dugo trpjeti. Trebaš im nekada dati odmora da „dišu“.

7.Stalno stavljaš ekstenzije
Tvoje ti trepavice ne izgledaju dobro pa ih sakrivaš ispod ekstenzija. Nema ništa loše u tome, ali ima ako ćeš stalno obnavljati ekstenzije i nikada nećeš puštati trepavice da budu malo bez njih i da se odmore, onda bi moglo biti loše. Mogle bi ti tvoje trepavice postati još rjeđe nego prije.

8.Skidaš šminku s njih samo s micelarnom ili vlažnim maramicama
Micelarna će skinuti šminku, ali ne do kraja. Zbog toga je najbolje nakon nje još i lice oprati nekim gelom za umivanje, da se skinu i mogući ostaci, a vjeruj ima ih, pogotovo na trepavicama. Pogotovo je ovo slučaj s maskarom koja malo teže ide dolje. Isto je i ako koristiš vlažne maramice.

trepavice maskara zdrave trepavice prirodne trepavice da izgledaju što bolje Loše navike ako želiš duge trepavice što ne raditi

Još vijesti