Galerija Nina Skočak Nina Skočak - 1 Nina Skočak - 2 +8 Nina Skočak - 3

Nemoguće je da Nina Skočak nekome ne zapne za oko. Ova se mlada cura ističe svojim retro stilom, a uz to je i zagovornica kupovanja u second handovima i slow fashiona. Osvojila nas je svojim stilom!

Nina Skočak je djevojka za koju si već sigurno čula i čije ti je lice iskočilo na TikToku. Nemoguće je ne zapaziti njen jedinstveni modni stil. Osim što je posebna po tome kakav stil ima, posebna je i po tome gdje nabavlja većinu svojih odjevnih komada: u second handovima i na buvljacima. Ona je tip cure za kojom ćeš se na ulici okrenuti i koju ćeš htjeti pitati „e, a gdje si to kupila?“. Iako nosi odjevne komade koji izgledaju retro, njen stil nije staromodan niti dosadan. Zapravo je skroz suprotno! Nina je inspiracija i dokaz da nije potrebno puno novaca da bi izgledala kao milijun dolara. Popričali smo s njom o njenom stilu i second hand ulovima.

1. Odakle ljubav prema vintage odjeći?

Pa krajem osnovne škole počela sam se zanimati za vintage i retro. Prijateljica je došla iz Londona s maramama za kosu koje su se tad krenule nositi i to mi se na prvu svidjelo. Prvo sam počela kupovati te marame, pa sam skužila da uz njih super idu velike okrugle klipse naušnice, pa mi je uz to krenulo ići i točkasto.... i tako sam malo po malo gradila stil i ormar.


2. Koji ti je najdraži odjevni komad koji imaš i zašto ti je baš on najdraži? Ima li neka priča iza njega?

Hmm, teško pitanje. Imam stvarno jako puno komada koje obožavam i skoro svaki moj komad ima posebnu priču i vežem se uz svoju odjeću baš zbog toga što je svaki komad toliko poseban. Vjerojatno bi kao jedan od dražih izdvojila bakin kaput iz 90-ih koji mi je dala iz kojeg se ne skidam.

 

 

3. Nazivaju te kraljicom slow fashiona, možeš li ukratko našim čitateljima objasniti što je to slow fashion?

Slow fashion bi definirala kao odjeću koja je proizvedena na ekološki osviješten način u etičnim uvjetima. To je kvalitetna odjeća koja ne podliježe trendovima, zato se i zove "spora/slow". Cilj spore mode je izraditi ormar pun komada koji neće na jesen izaći iz mode, već će biti upotrebljiv godinama.

 

@ninaskocak Odgovori @T🍻 koja vam je najdraža? 😁😁 #tiktokbalkan #haul #furcoat #bunda #kolekcija #vintage #secondhand ♬ Nad****a - Zera

 


4. Koja slavna osoba ili influencer po tebi ima najbolji stil?

Ja obožavam stil Dite von Teese, influencerice Aurete i Nanny Fine. Iako imaju različite stilove one su mi definitivno modne ikone i uvijek besprijekorne te vidim dio sebe u svima trima.


5. Kako bi usporedila stil cura u Belgiji vs. u Hrvatskoj? Tko se bolje oblači i zašto?

Pa zapadnoeuropljanke definitivno nisu poznate po tome da su top sređene haha Definitivno žene na Balkanu imaju puno sređeniji stil i više drže do toga. Ono što jest činjenica je da u Belgiji prevladava taj neki ležeran stil i ljudi obožavaju thriftanje. Dosta je popularan stil 80ih među studentima. Ja uvijek budem najsređenija osoba gdje god da odem i svi odmah nagađaju da sam iz "istočne" Europe.


6. Koji je najbolji second hand ulov koji si imala?

Moj zeleni kaput iz 70ih s Hrelića. Bio je nevjerojatne dvije kune na dnu hrpe stare odjeće.

 

 


7. Postoji li neki trend (ili komad odjeće) za koji si mislila „nema šanse da ja to nosim“ i onda se na kraju zaljubila u njega?

Iskreno nema baš haha. Ja sam uvjerena da mogu sve nekako dobro stilizirati i da mi generalno sve može dobro stajati. Samo imam taj neki stil koji preferiram, ali jako dobro znam što mi se sviđa i što mi paše, a što ne.


8. Koji je najviše nošen komad odjeće iz tvog ormara?

Trenutno mislim ove bijele visoke čizme. Nosim ih po cijelu jesen, zimu i proljeće. Savršene su za izgraditi i vintage outfite, ali i one modernije. Volim što savršeno mogu podignuti svaku kombinaciju. Jednostavne, a efektne.

 

@ninaskocak Pogodite mi najdražu boju…😅#idemozajedno #outfitcheck #retro #60s #tiktokhrvatska #tiktoksrbija ##tiktokbosna #secondhand ♬ Sin jedinac - Live - Đorđe Balašević

 

9. Koji ti je tvoj najdraži outfit koji si ikad nosila?

Jako mi se sviđa ovo bijelo odijelo i šešir. Kad ovo obučem osjećam se kao nedodirljiva žena talijanskog biznismena haha. Kad nosim ovo odijelo, baš sam si nepobjediva. Zato ja uvijek i kažem da odijelo čini čovjeka. Ono što nosim na sebi može iznimno utjecati na to kako se osjećam i zračim prema van. Ako imam užas dan i sredim se, odmah se osjećam kao druga osoba. To mi je kao neka terapija.

Nina Skočak


10. Crveni ruž je tvoj zaštitni znak – koji ti je najbolji? Daj nam preporuku!

Ajme ja se već godinama borim s tim da nađem savršen i eto još uvijek se borim... probala sam sve i svašta, ali nisam još pronašla the one. Najbliže je definitivno od Bourjois Velvet rouge. Trenutno njega koristim.


11. Koliko imaš šešira u svojoj kolekciji?

Hmm mislim da oko 10. Iako mi se neki nalaze u Zagrebu pa lako zaboravim na njih.


12. Koji je tvoj savjet za kupovanje u second hand dućanima?

Moj savjet je da se ohrabrite ići u slabo poznate second handove i da naučite kopati po odjeći. U second handu je svaki komad samo jedan i ukoliko želite naći nešto za sebe morate dobro proroviti po stvarima jer gledanjem nećete vidjeti i naći ništa. Također, na buvljacima i pijacama se po meni nalazi najbolja i najpovoljnija roba, a i treba se naučiti cjenkati. Ja se znam cjenkati čak i u second hand trgovinama. Haha

 

@ninaskocak Što vam se najviše sviđa? 😁 #tiktokbalkan #zagreb #sarajevo #secondhand #haul #moda #vintage #breskvica ♬ Los - Breskvica

 

13. Koji bi modni savjet dala mladim curama?

Moj savjet je da gradite svoju garderobu koja neće izaći iz mode nakon dva mjeseca. Slušajte svoj instinkt i prema tome se oblačite iako možda trenutno nije popularno. Ja sam se od osnovne škole počela oblačiti po svome i dan danas nosim neke komade od tada, a to je bilo prije više od 10 godina! Kada imate svoj stil, to ostaje duže nego praćenje trendova.


14. Sada kada smo prošli sva modna pitanja, možeš li nam još reći kakvi su ti planovi za budućnost?

Pa trenutno ostajem u Bruxellesu, ali planiram se jednog dana vratiti doma i definitivno se baciti u neke poduzetničke vode. Ali detalje ću ostaviti za sebe.

modni leksikon nina skocak intervju Moda fashion fashion style

Još vijesti