Galerija Janko Janić - 27 Janko Janić - 1 Janko Janić - 3 +21 Janko Janić - 4

Novi gost naše nove rubrike Modni leksikon je Janko Janić. Dečko kojeg si možda zapazila na TikToku po zanimljivim i drugačijim videima ili po njegovom tako jednostavnom, a opet tako kul stilu odijevanja.

Nastavljamo dalje s našom novom rubrikom Modni leksikon, a naš sljedeći gost je Janko Janić. Nećemo ga nazvati influencerom jer je daleko više od toga, a ako si na TikToku, onda si i sama mogla vidjeti njegove vještine u snimanju videa. Drugačiji su od svih ostalih TikTokera s domaće scene. Osim super videa i fotki, nama je zapeo za oko i njegov stil – tako jednostavan, a opet tako moderan i kul. Ne nosi ništa ludo, ali svejedno svojim odijevanjem privlači pažnju. I izgleda kao da mu je uvijek udobno u odjeći koju nosi! Često pokazuje svojim pratiteljima nove komade u svom ormaru, a mi smo ga malo više ispitali o njima – što je najskuplje što ima u ormaru, što nikada ne bi stavio na sebe i tko su mu modni uzori. Uz to sve, dao nam je i odličan modni savjet kojeg bi se svatko trebao držati. Pogledaj što nam je to sve otkrio (i kakav je stil furao u srednjoj)!

 

 

1.Koliko ti vremena treba da odlučiš što ćeš nositi taj dan?

Hm... Često mi se desi da obučem outfit, zaputim se van stana i odmah se vratim nazad presvući u nešto drugo. Kao u svemu u životu, puno previše razmišljam, pa tako i o odjeći koja mi je jedna od najvažnijih stvari. Kako mi ormar u zadnje vrijeme čine 15 istih crnih majici i par dobrih hoodica istih zemljanih boja, outfit odaberem u roku par minuta, ali često odmah promijenim stvari na licu mjesta ovisno o tome gdje idem. Volim promjenu i stvari mi brzo dosade, tako da par mjeseci nosim istih nekoliko outfita, a kad se zasitim, kompletno mijenjam sve u ormaru i onda opet ista stvar s novim komadima.

2.Koji je najskuplji komad koji imaš u ormaru?

Nisam osoba koja „pada“ na cijene, ali mi je drago da sam u zadnjih par mjeseci kupio nekoliko komada odjeće/obuće koje sam kao teenager samo gledao i sanjao o njima. Došao sam u fazu gdje kupujem stvari samo da zadovoljim „malog Janka“ i dokažem da možeš sve što želiš. Tako da bi možda izdvojio Balenciage Track model od tenisica i Marni hoodicu koju sam kupio nedavno. Ne nosim ih prečesto, već su tu kad zatreba i kad se osjećam da bi mogle biti cool - od izlazaka do sastanaka itd...

Janko Janić - 6

Janko Janić - 26

3.Za koji si komad odjeće ili obuće požalio što si ga kupio i zašto?

Ne žalim za stvarima koje kupujem, ali definitivno najgora odluka ikad bio mi je AMI vuneni sweater. Početkom godine bio sam u Londonu, i kao i uvijek, impulzivno kupio sweatshirt u dućanu u kojem je prijatelj sebi kupovao hoodie. Sweatshirt je predivan, i nikad više komplimenata nisam dobio za komad odjeće, ali jednostavno nije moj stil i u njemu se uopće nisam osjećao dobro. Ako se u nečemu ne osjećam dobro, gotovo - tako da sam ga se riješio nakon 2 nošenja haha.

Janko Janić - 8

4.Opiši svoj stil u 3 riječi.

Jednostavan, trendy, cool?

 

 

5.Što nema šanse da bi ikada stavio na sebe?

Volim eksperimentirati sa stvarima i probati sve u životu, tako da ne vjerujem da nešto baš nikada ne bi stavio na sebe, ali općenito se ne vidim dugi niz godina (a možda i nikad) u košuljama, polo majicama i uskim majicama sa širokim ovratnicima.

6.Kakav si stil imao u srednjoj školi?

Haha. Od osnovne škole, pa onda i srednje je sve i počelo. Otkrio sam američku scenu - od Justina i Kanyea do Chris Browna, i tako sam krenuo provoditi dane gledajući što oni nose i učeći pariške i talijanske modne brendove. Malo po malo, gradio sam svoj stil gledajući njih, ali uvijek sam znao što želim, tako da trend nikada nije prevladavao 100%. Volim trend i ispratiti isti, ali imam neki feeling u sebi gdje sam 100% siguran u to što želim i što mi se sviđa. Jako sam izbirljiv. Što se srednje škole tiče, nisam imao previše mogućnosti oko financija, tako da sam bio snalažljiv i miješao stvari koje bi pronalazio u ormaru, ili koje bi sakupljao iz fast fashion modnih trgovina. Ništa posebno, još uvijek sam se pronalazio.

Janko Janić - 13

7.Koji celebrity po tebi ima najbolji stil?

Svaki ima nešto što mi se kod njega sviđa, pa ih moram izdvojiti nekoliko. Definitivno Kanye i Justin sveukupno, ali od nedavno volim stil Lil Baby-a. Nije totalno moj đir, ali od svih bi kao najkreativnijeg izdvojio i Russela Westbrooka, i Kyle-a Kuzmu od NBA ekipa. Eto...

8.Koji su ti omiljeni dućani za kupovati odjeću?

Odjeću u zadnje vrijeme najviše kupujem od svog veleprodajnog dobavljača iz tvornice u Europi s kojim sam jako zadovoljan. Prošao sam par godina rada u Hrvatskoj s krojačima i konstruktorima, te tvornicama i tvornicama, gdje sam gradio svoj brend odjeće, no uspio sam svesti proizvodnju na jednu lokaciju i zasad isprobavam t-shirtove i hoodice tamo. Svakako, volim tu i tamo počastiti se i nekim brendom, a nekako najviše volim concept store-ove kroz koje sam prolazio nedavno u Parizu i New Yorku, poput KITH-a i Dover Street Market-a. Obožavam KITH, broj jedan za mene zasad.

 

 

9.Kupuješ li ikada u second hand dućanima?

Par puta sam pokušao, ali nije to moj đir. Nemam ništa protiv i imam prijatelje koji pronalaze predobre stvari u istima, ali jako sam ovisan o „novim“ stvarima koje su „samo moje“ od početka, tako da mi ovdje moj mozak brani da kupim komad odjeće koji je nekad netko nosio. Komentari ljudi ili neke stigme su mi totalno nebitne, već više taj moj mentalni dio. Možda kad bi imali second hand dućane sa većim odabirom u Hrvatskoj bi stvari bile drugačije! Na lokacijama koje sam ja posjetio, osim neugodnog mirisa, iskreno nisam pronašao nijednu stvar... Sve u životu gledam kao iskustvo i stil, a ono što mi kod odjeće gotovo jednako kao sami komad igra ulogu je pakiranje i iskustvo kupnje. Možda baš zato, više volim vidjeti tu Supreme vrećicu, naljepnicu i tag koji poderem rukama prije nego obučem majicu. Customer experience mi je uvijek na prvom mjestu.

10.Koje je jedno tvoje modno pravilo kojeg se uvijek držiš?

Jedno jedino - ako se u outfitu osjećam dobro kad se pogledam u ogledalu, to je to.

Janko Janić - 25

11.Sada kada smo prošli sva modna pitanja, možeš li nam još reći kakvi su ti planovi za budućnost?

Pitanja su bila jako cool i drago mi je da sam imao priliku pričati bar malo o tome kako gledam na svoju modu, a što se tiče planova - uvijek ista stvar - što god mi padne na pamet pretvoriti u posao i razraditi do nadprosječne razine uspješnosti. Bile to nekretnine, novi brend, rentacar ili nešto četvrto. Svaka stvar me zanima, a trenutno sam najviše u produkciji za svoje kanale i ostale klijente u sklopu svoje agencije te me to me čini sretnim. Svejedno, moram se požaliti da mi fale brendovi na kojima sam sve počeo prije par godina pa možda nešto započnem tj. vratim nazad i u tom smjeru. Hvala! :)

Nina Skočak Gdje je pronašla kaput za 2 kune i koji je najbolji crveni ruž? Nina Skočak o svom stilu i second hand kupovini

modni leksikon janko janić intervju Moda fashion Modni stil fashion style

Još vijesti