Galerija Marija Nikšić - 1 Marija Nikšić - 2 Marija Nikšić - 3 +5 Marija Nikšić - 4

Upoznaj modnu blogericu Mariju Nikšić, ili na društvenim mrežama poznatiju pod nadimkom Ormarija. Sljedeća je gošća naše rubrike Modni leksikon! U intervjuu nam je otkrila svašta o svom stilu!

Iza modnog i beauty bloga „Ormar i ja“ nalazi se djevojka pod imenom Marija Nikšić. Uvijek je puna savjeta na svom blogu, a sada smo i ju i mi za našu rubriku Modni leksikon ispitali o njenom stilu, ali i zatražili neke modne savjete. Fotke njenih odjevnih kombinacija su uvijek tako pune boja, ženstvene i jednostavno lijepe. Ima stil koji se izdvaja i morali smo saznati više. Cijeli intervju s Marijom pročitaj u nastavku.

 

 

1.S koliko si godina počela graditi svoj stil?

Počela sam još otkako sam bila mala. Uvijek sam voljela krpice. Moj se stil s godinama mijenjao, kako sam odrastala i kako su mi se mijenjali ukusi. Danas u tridesetima ga stalno nadograđujem. Sredinom dvadesetih sam otkrila što mi najviše pristaje, a kasnije su to bile samo varijacije na temu.

2.Koji ti je od trenutnih modnih trendova najdraži, neki koji stvarno i nosiš?

Sviđaju mi se odijela u bojama, a super mi je kombinacija hlača u jednoj boji, a sakoa u drugoj. Također volim duge balonere. Jako mi se sviđaju printovi, a osobito me razveselio print na srca koji sam vidjela da je sve više prisutan. Nisam baš previše pobornik odijevanja po zadnjim trendovima. Više volim nositi svoj stil i prilagoditi se trendu s pokojim detaljem. Ne slijedim slijepo trendove. Odijevam se po svom osjećaju.

3.Kakve cipele biraš za ovo proljeće?

Biram klasične i chunky loafersice, tenisice, te cipele na blok petu.

 

 

4.Koji ti je omiljeni komad odjeće iz tvog ormara i zašto? Ima li neka priča iza njega?

Teško je izabrati jedan omiljeni komad. Jako volim jedan crni kombinezon prekrasnim gumbima. Općenito obožavam kombinezone. Jako mi je draga i jedna točkasta haljina jer se može nositi u svim prigodama i cipele Inch2 koje mi je mama kupila za rođendan. Nemam posebnih priča oko toga, samo ljubav na prvi pogled.

 

 

 

 

5.Koji ti je najdraži outfit koji si nosila? I zašto?

Možda mi je najdraži outfit u kojem nosim jednu divnu haljinu s plavim detaljima koju sam upecala na sniženju jednog webshopa koji se taman gasio, sivu Coccinelle torbu i Inch2 cipele koje mi je mama poklonila za rođendan.

 

 

6.Ima li u tvom životu neko modno pravilo kojeg se baš uvijek držiš?

Uvijek se osjećaj dobro u onom što nosiš i dodaj dozu svoje osobnosti u stil odijevanja.

7.Koji je najnoviji komad odjeće/obuće u tvom ormaru?

Najnoviji komad u mom ormaru je jedna kratka crno bijela bunda koju sam upecala na velikom sniženju u Mango outletu za koju sam imala notifikaciju. Često kupujem na sniženjima i u Mango outletu jer me ne zanimaju najnoviji trendovi nego slijedim svoj stil koji volim. Preporučujem i vama da si na rasprodane stvari na sniženjima dodate notifikaciju. Pola svog ormara sam kupila na sniženju i upecala sam rasprodane stvari s notifikacijama. Morate biti brzi i odlučni.

8.Najbolji modni savjet koji si dobila je?

„Za dobar stil ne moraš imati puno novaca.“ U potpunosti se slažem s tim. U mom ormaru ima svakakvih komada iz outleta pa do skupljih komada koje kombiniram.

9.Jedna stvar koja čini svaku odjevnu kombinaciju boljom za tebe je…

Šešir ili kapa često podignu kombinacije i učine ih posebnima.

 

 

10.Jedna stvar koja će uvijek pokvariti svaki look je…

Bilo kakve plastične prozirne čizme ili cipele. Jedine fora su gumene za plažu u retro looku, sve ostale su grozne. Naročito ako se noga uznoji u njima.

11.Koliko ti vremena treba da se našminkaš i spremiš kada negdje ideš?

Za kosu mi je potrebno duuugo jer je jako gusta i imam svoje rituale (maske, sprejevi, feniranje, stiliziranje), a za samu šminku i odijevanje 20ak minuta ako nema pranja kose.

12.Koja ti je najbolja maskara koju si isprobala u posljednje vrijeme?

Jako dobra mi je M.A.C. stack i YSL Volume Effet Faux Cils i Lancome Monsieur Big, ali nemam favorita među maskarama još. Često isprobavam nove. Uvijek gledam da je to maskara za volumen.

13.Sada kada gledaš, koja je bila najgora modna greška koju si radila u srednjoj?

Prejaka šminka i previše blajhana kosa.

14.Kako bi nazvala svoj stil da mu trebaš dati neko ime?

Romantičan i praktičan.

 

 

15.Kako je izgledala tvoja haljina za maturalnu večer?

Bila je grozna! U to vrijeme nije bilo baš previše izbora u Osijeku gdje sam živjela i na cipele koje sam prije kupila nije išla ni jedna haljina. Bila sam očajna. U zadnji čas sam izabrala neku haljinu koja mi se nije baš svidjela ali je bila najbolji izbor od svega što se nudilo. Ako ništa drugo bila sam u super društvu i bilo mi je lijepo. Da mogu vratiti vrijeme izabrala bih neki fora kombinezon ili bih dala šivati odijelo. Tad mi to nije bilo toliko važno, maturalnu večer sam samo „odradila“.

16.Koji ti je omiljeni brend šminke, a koji odjeće?

Teško mi je odrediti jedan brend ali Urban Decay mi ima sjajne palete koje dugo traju, Estee Lauder i Armani imaju divne pudere, a NARS očaravajuća rumenila. Odjeću uopće ne biram po brendovima nego biram po stilu. No, ako baš pitaš Sister Jane mi je brend koji mi ima zanimljive komade, brend Selected ima super komade, ali i Topshop s Asosa je brend koji nikad ne zaobilazim.

modni leksikon marija nikšić ormarija Moda intervju

Još vijesti