Trendovi s modnih pista

Modne piste i veliki dizajneri su ti koji diktiraju modne trendove, iako toga možda nekada nismo niti svjesni. Sve krene s modnih pista i iz dućana luksuznih brendova, a onda se spušta i u dućane u kojima mi kupujemo.

Nekada su i influenceri i slavne zvijezde ti koji proguraju neki odjevni komad ili neke cipele i koje onda postanu trend, ali većinom sve kreće s modnih pista. Dizajneri i njihove kolekcije za nadolazeće sezone su glavni izvor trendova i odjeće koja nam se pojavljuje u dućanima. Neće svaki komad i svaka tema s piste postati trend i nešto što se masovno nosi, ali u ovim slučajevima hoće. Modne revije za proljeće i ljeto 2023. godine su imale neke komade koji su već postali masovno popularni, a nekima tek slijedi velika popularnost s dolaskom ljeta. Po dizajnerima, ove sezone obavezno nosimo sljedeće!

1.Hlače niskog struka
Traperice, kargo hlače, trenirke, bilo kakve hlače, bitno da je niski struk. Ovo je trend koji se već neko vrijeme polako vraća i sve se više može pronaći i odjeće s niskim strukom, iako je to prije par godina bilo nezamislivo.

 

 

2.Cvijeće kao 3D detalj na odjeći
Ne uzorak cvijeća, već cvijeće od tkanine dodano na odjeću.

3.Prozirno
Prozirna odjeća je u trendu. Možda ti se na prvu čini kao nešto što nije zgodno za nositi za svaki dan, ali sve ovisi o tome što ćeš staviti ispod te odjeće – jer naravno da nešto moraš staviti! Može ispasti fora.

 

 

4.Spavaćica detalji na haljinama i majicama
Detalji sa spavačica prelaze na odjeću za svaki dan. Najčešće je taj detalj čipka. Tako si već mogla vidjeti po dućanima haljine od satena s čipkom koje podsjećaju na spavačice. Osim njih, ovakvi bi se detalji mogli pojaviti i na majicama i na suknjama.

Proljetni outfiti Koja sve obuća ide dobro uz kargo hlače? Posebno se nose uz ovih 5 vrsta tenisica i cipela

5.Kraljevsko plava boja
Jedna od boja koje će se nositi ove sezone je kraljevsko plava. Na odjeći, obući i modnim detaljima

 

 

6.Crna odjeća
Crna odjeća nije nešto što bi povezali uz ljeto, ali ove godine su dizajneri odlučili predstaviti ljetne i proljetne komade baš u crnoj boji.

7.Motiv srca
Srce na odjeći u svim oblicima je dobrodošlo. Zvuči kao idealno za na dejtove.

 

 

8.Resice
Resice na rukavima, torbicama, rubovima odjeće…ma posvuda! Ovo je jedan od zabavnijih trendova, ali i nešto za one koji su hrabri nositi takve komade. Ne mogu se baš nazvati jednostavni i obični.

Proljetni outfiti Popularni proljetni komadi odjeće iz Zare: 15 stvari koje su zapele za oko i postaju sve popularnije

9.Zalazak sunca na odjeći
Odjeća koja je u više boja, ali izgleda kao ombre efekt ili tie dye također je zapalila modne piste. Najčešće boje koje su se mogle vidjeti su tople nijanse crvene, žute i narančaste koje podsjećaju na zalazak sunca ljeti.

 

 

10.Sako i široke hlače u pastelnim nijansama
Sako i hlače od odijela su dvije stvari koje se ne prestaju nositi – ali ne zajedno. Odijelo je previše uštogljeno, ali kada se razdvoji i kada se svaki njegov dio nosi odvojeno, to je to. Ove se sezone ti komadi nose u pastelnim nijansama.

Moda trendovi Modni trendovi Modne revije s modne piste dizajneri nagovještaju što će se nositi proljeće i ljeto

Još vijesti