Trendovi s Pariškog tjedna mode

Pariški tjedan mode otvorila je modna kuća Schiaparelli s kolekcijom „Inferno“. Kolekcija je nadahnuta opisima pakla Danteove božanstvene komedije. 

Na ovim se modnim pistama pokazuju najskuplje krpice, kroje neki budući trendovi, a da bi događaj bio još glamurozniji, u prvim redovima obično sjede slavne osobe iz svijeta show bussinesa.

Donosimo vam nekoliko neobičnih trendova s Pariškog tjedna mode, a zbog kojeg smo podigli obrve u čuđenju. 

1. Životinjska glava kao modni dodatak

Modeli Irina Shayk i Shalom Harlow prošetale su u haljinama na koje su prišivene glave leoparda i lava, dok je Naomi Campabell prošetala u crnom kaputu s dodatkom glave vuka. Pitate se možda zašto? Zato što u Danteovoj knjizi ove tri životinje predstavljaju tri grijeha: leopard simbolizira žudnju, lav simbolizira ponos, a vuk pohlepu. Kylie Jenner također se pojavila u crnoj baršunastoj haljini na koju je prikačena glava lava, zbog čega su mnogi tražili od PETA-e, najpoznatije svjetske udruge za zaštitu prava životinja, da osude ovakvu modu, jer se njome veliča lov. Iz organizacije  su, na čuđenje mnogih, pozdravili ovakvo rješenje, kazavši kako Kylien izgled slavi ljepotu lavova i može biti izjava protiv lova na trofeje. Modna kuća Schiaparelli na svom se Instagram profilu oglasila kako prilikom izrade ovih haljina, ni jedna životinja nije ozlijeđena, već se radi o vrlo uvjerljivom 3D printu.

 

 

2. Bojanje lica

Pjevačica i reperica Doja Cat nanijela je na cijelo tijelo crvenu boju i na to zalijepila 30 tisuća Swarovski kristala pa možemo reći kako je svojim makeup lookom pogodila temu Schaiparellijevog „Pakla“. Na društvenim mrežama su se javili ljudi koji pate od tripofobije, odnosno iracionalnog straha od velikog broja malih rupa, potuživši se na Dojin odabir.
Pistom su pak prošetale manekenke kojima su face bile obojane zlatnom bojom. Kako se na Tjednu mode logično rađaju novi modni trendovi, možda se niti mi kroz kojih par godina ne ćemo morati mučiti s odabirom prave nijanse pudera, već samo nanijeti boju na lice, usklađenu s bojom outfita.

 

 

3. XXL naušnice

Modna kuća Giambattista Valli za svoje je modele odabrala vrlo upečatljiv nakit. Modnom su pistom prošetale manekenke čije su uši bile pomalo svijene od tereta glomaznih naušnica.

 

 

4. Frizure inspirirane ludim 20-tima

Kako se drastično mijenjala uloga žena u društvu, tako su 1920. žene uglavnom rezale svoje duge kose i zamijenile ih kratkim dječačkim frizurama. Modna kuća Dior tako je za svoje modele odabrala frizure nadahnute kabaretskom pjevačicom, plesačicom i glumicom Josephine Baker, popularnom 20.-tih godina prošlog stoljeća, koja je nosila kosu zalizanu prema čelu.

 

 

5. Leptir-mašne uz sve

Na Chanelovoj reviji leptir mašne išle su gotovo uz sve: uz kombinezone, balske haljine pa čak i vjenčanice. I dok leptir mašne uglavnom nose muškarci kao zamjenu za kravatu i to u elegantnim prilikama, možemo reći kako nam je Dior dokazao kako su one iskoristive gotovo u svim situacijama. Leptir mašnom može se stvarno podići svaka kombinacija, bilo da govorimo o svečanijim ili ležernijim prilikama te dođe nešto poput zamjene za ogrlicu.

 

 

6. Cilindar šešir

Još nešto što je Chanel doveo na modnu pistu, a što su u prošlosti nosili samo muškarci višeg društvenog sloja. Riječ je o cilindar šeširu. Bio je dio muške mode tijekom cijelog 19. stoljeća, danas je uglavnom zaštitni znak mađioničara i iluzionista, a Chanel ga, čini se, vraća u svakodnevnu modu.

 

 

najčudniji trendovi čudni trendovi s Pariškog tjedna mode neobični trendovi s Tjedna mode u Parizu

Još vijesti