Zimska pića

Možeš si ih napraviti doma dok gledaš film ili dok se družiš s prijateljicama. Ovo je samo dokaz da postoji hrpetina fora pića koja možeš piti, a koja ne sadržavaju alkohol. Totalno su sva zimska!

Kada si navečer doma i nešto ti se fino pije, ovo su pića koja trebaš isprobati u narednim danima i tjednima. Najčešće ćemo si napraviti čaj ili kakao, ali postoji toliko drugih zanimljivih, finih i lijepih pića koje si možeš složiti doma da te malo ugriju. Sada ćeš saznati za njih 7 novih koje sigurno do sada nisi radila, ali kada vidiš kako dobro izgledaju, htjet ćeš ih probati što prije. Neka su od njih zimski bezalkoholni kokteli, a druga su malo drugačija varijanta pića kakva inače pijemo.

1.Bezalkoholni punč
Iako ga se nekada zove dječji punč, taj je naziv dobio samo da bi se razlikovao od pravog punča i da bi se dalo do znanja da ovaj ne sadrži alkohol. Ovaj će te topli napitak ugrijati, a možeš ga pronaći i na nekim štandovima na Adventu. On se spravlja od čaja, gustog soka i začina poput cimeta ili klinčića. Obično se radi od čaja od hibiskusa s dodatkom soka od naranče, jabuke ili trešnje, te začina. I sve se ugrije da bude toplo.

 

 

2.Liker od jaja
Sigurno si čula za eggnog, napitak koji je puno popularniji u SAD-u nego kod nas, ali to nije razlog da ga ne probaš, jer je prefin! Iako ne zvuči primamljivo kada vidiš da u njega idu jaja, stvarno na kraju ispadne jako fino. Na internetu možeš pronaći različite recepte, a glavni sastojci koji trebaju su vrhnje za šlag, mlijeko, jaja, začini poput cimeta ili vanilije.

3.Bijela vruća čokolada s marshmallowsima
Uvijek svi pijemo tamnu vruću čokoladu, ali isto tako postoji i bijela verzija. Možeš ju napraviti jednako kao i običnu vruću čokoladu, samo umjesto tamne, staviš bijelu čokoladu. Postoje čak i za kupiti u vrećici u prahu koji onda samo istreseš u mlijeko. Da bi sve izgledalo još bolje, na vrh šalice posipaj mini marshmallowse. Oni će se polako topiti od vrućine čokolade i dodatno ti ju malo zasladiti.

 

 

4.Fejk kuhano vino
Kuhano ti vino nije fino? Onda isprobaj ovo fejk kuhano vino. Fejk je samo zato što se u njega ne stavlja pravo vino, već sok! Umjesto vina, podloga ti može biti sok od brusnice. Uz nju, dodaj začine poput cimeta, klinčića, naranče i smeđeg šećera – sve pomiješaj i stavi da se ugrije.

5.Napitak od đumbira i jabuke
Topli napitak od đumbira i jagode zvuči fino, zdravo i jednostavno. Trebat će ti samo sok od jabuke i čaj od đumbira. Samo ti treba zakuhati sok od jabuke, u njega zatim staviš vrećice čaja i kada odstoji, možeš piti! Malo neobična mješavina, ali ako voliš okus đumbira, mogla bi ti se svidjeti.

 

 

6.Meksička vruća čokolada
Još jedno piće koje se ne pije često kod nas, ali je popularno negdje drugdje u svijetu. Ovo dolazi iz Meksika! Radi se o neobičnoj varijanti vruće čokolade. Iako nam to nikada ne bi palo na pamet, u Meksiku se u nju dodaje i kajenskog papra ili čilija, da ju učini dodatno toplom za tvoj želudac.

 

 

7.Plavo vruće mlijeko s okusom vanilije
Vruće mlijeko je najbrže toplo piće koje možeš napraviti. Samo treba ugrijati mlijeko i to je to. Da bi ovaj napitak bio malo zanimljiviji i malo drugačiji, možeš ga obogatiti aromom vanilije, kao i dodati boje za hranu da dobije zanimljivu boju poput plave, koja je baš zimska. Samo dodaj u lončić mlijeko, malo šećera, arome vanilije, a kad sve pomiješaš dodaj i malo plave boje. Čekaj da se dobro zagrije i za kraj možeš ukrasiti šlagom na vrhu!

zimski napitci zimska pića topla pića bez alkohola pića za ugrijati vruća čokolada eggnog liker od jaja zimski kokteli

Još vijesti