Slika nije pronađena

Zašto napraviti običnu vruću čokoladu kada ju možeš napraviti i na ovaj fora način? Morat ćeš se malo više potruditi, ali krajnji rezultat će biti toliko dobar i fora da ti neće biti žao što si uložila više vremena.

Ovo ljeto je svijet zarazila Dalgona groznica. Svi su pili kavu na ovaj malo drugačiji način. Isplatilo se potrošiti više vremena na izradu kave jer je izgledalo lijepo, a i imalo je super okus. Trend Dalgona kave je krenuo s TikToka, a sada je s istog mjesta krenulo trendati novo piće: Hot Chocolate Bomb! Zapravo se radi o vrućoj čokoladi na malo drugačiji, zanimljiviji – i finiji, način. Ovo je piće došlo u pravo vrijeme, baš prije zime i nije trebalo dugo da postane hit.

Ovo je fensi način na koji možeš napraviti vruću čokoladu. Radi se o tome da u šalicu staviš čokoladnu bombu, preko nje preliješ vruće mlijeko i kako mlijeko topi bombu tako se na ona na kraju i rasprsne, napravi vruću čokoladu, a iz nje izađu mali marshmallowsi. Vruća čokolada i marshmallowsi? Ako i tebi ovo zvuči kao predobra kombinacija, evo kako napraviti ovu deliciju kod kuće.

@jackisilvar

Hot cocoa bombs inspo: @bukhaaar_ ##hotcocoa ##hotcocoabomb ##christmas ##chocolate ##cocoabombs

Let It Snow! Let It Snow! - Frank Sinatra
@stephanieevaann

caramel hot cocoa bomb and a little asmr ##yum ##hotcocoa ##hotcocoabomb ##colderweather

hot cocoa bomb goodness - Stephanie Eva Ann Kelly

Sastojci koji će ti trebati su: čokolada (bilo kakva, obična ili ona za kuhanje, sasvim svejedno), keksići ili bilo što drugo što ćeš iskoristiti za dekoriranje, miks za izradu vruće čokolade (u prahu) i mali marshmallowsi.
Kada imaš sve sastojke, još jedna zapreka koju trebaš prijeći je da ti treba kalup za izradu bombe. Nikakav poseban kalup, već običan okruglasti kalup, kao ovaj sa slike ispod.

Prvo trebaš rastopiti čokoladu koju ćeš koristiti i njome premazati kalup – dvije polovice, koje ćeš kasnije spojiti u bombu. Nemoj štedjeti na čokoladi, slobodno premaži u nekoliko slojeva kako bi ti bomba bila što čokoladnija i čvršća. I onda moraš čekati...i čekati...i čekati da se ta čokolada u kalupu dobro stvrdne da ju možeš izvaditi. Jednu polovicu bombe ispuni praškastim miksom za izradu vruće čokolade i marshallovsima (ako ne možeš naći za kupiti male, možeš jednostavno velike prerezati na manje dijelove). Kada si to napravila, malo zagrij rubove druge polovice bombe i lagano ju pritisni na prvu s punjenjem - kako bi dobila čokoladnu bombu. Dekoriraj ju i to je to. Ugrij mlijeko, stavi bombu u šalicu, prelij preko i gledaj kako se događa magija!

Foto: TikTok/ Instagram printscreen/ Instagram

M.T.

Pogledajte još:

Verzija Dalgona kave koja će te oduševiti više od svih do sad! Nakon obične i s jagodom, slijedi...

Vitaminska voda je piće koje morate probati – 5 recepata za osvježavajuću vodu s okusom voća

OMG Ova pića nikad ne bi trebali naručiti u kafiću!

vruća čokolada piće hot chocolate bomb tiktok čokoladna bomba

Još vijesti