Gumica oko ruke

Nekako nam je zgodno nositi gumicu na ruci. Uvijek je tu pri ruci ako nam zatreba, ali nam i ne smeta, a nekada čak i izgleda lijepo. Savršeno! Ili ipak ne. Ovo nije dobar način za nositi gumicu za kosu jer može biti opasno.

Gumice za kosu oduvijek nosimo oko ručnog zgloba. Nekako nam je tako uvijek bilo najpraktičnije i izgleda dobro. Nekada nam gumica na taj način čak i glumi narukvicu i ne skidamo ju danima i tjednima. Ne čini se kao big deal, ali zapravo ovo baš i nije pametno raditi. Jedino što smo primijetili je da nam nekada na koži ostavi crveni trag jer nam je previše stisnula kožu, ali vrlo brzo to prođe. Čini se bezazleno, ali baš i nije.

Plank Najbolje doba dana za vježbanje ako želiš izgubiti kilograme – jutro, popodne ili večer?

Obično nosimo gumicu koja je prečvrsta i koja nam steže ruku. Ako nosiš neku labavu, onda to nije problem. Kada je gumica jako čvrsta to može poremetiti protok krvi u zglobu. U najgorem slučaju, može čak dovesti i do sindroma karpalnog kanala. Može ti se početi pojavljivati random bol koja ne prestaje i šaka i prsti ti kasnije s godinama mogu postati manje pokretni. Dakle, zbog ove sitnice, nošenja gumice oko ruke, može nastati trajno oštećenje na tvojoj ruci.

Prije nego se previše uplašiš, bitno je napomenuti da se ovo neće dogoditi ako gumicu ponekad, kratkotrajno, nosiš ovako oko ruke. Problem može nastati ako ju ovako nosiš non stop i ne skidaš. Danima i danima u nedogled. I naravno, ako je gumica super čvrsta. Bolje je zbog toga, ali i zbog zdravlja tvoje kose, da koristiš gumice za kosu koje su mekanije i koje nisu prečvrste.

Sendvič u kasne noćne sate Nije dobra ideja: 12 stvari koje nikako nije pametno raditi u kasne noćne sate

Problem može biti i ako imaš neku ozljedu na ruci, da si oderala kožu i onda preko toga nosiš gumicu. Budimo realni, gumice za kosu nisu čiste i gotovo ih nitko ne pere. Na taj ti se načini i bakterije mogu uhvatiti za kožu i dovesti do iritacija ili razvoja opasnijih bakterija.

gumica oko ruke gumica za kosu nositi oko ruke je li opasno zašto je opasno zašto ne nositi gumicu za kosu oko ruke znanost što se može dogoditi

Još vijesti