Google

Sve se više spominje informacija da Google polako odlazi u zaborav. Barem dok su u pitanju mlađe generacije koje ga gotovo više ni ne koriste za neka osnovna pretraživanja na koja smo naviknuti na Googleu.

TikTok je društvena mreža koja je zabilježila najveći porast popularnosti od svih drugih, i to u rekordno kratkom roku. Upravo zbog toga, sve mlađe generacije ga koriste za doslovno sve, pa tako i za pretraživanje raznih stvari i informacija koje inače radimo na Googleu. Kako piše Index.hr, Google u njihovom slučaju pomalo odlazi u zaborav jer sve što traže, traže na TikTok tražilici ili na Instagramu.

Jedan od primjera kojeg su naveli su restorani za čije recenzije bi inače išli na Google ili Google Maps, dok ih većina današnjih mlađih korisnika pretražuje upravo na TikToku ili Instagramu te tamo provjere isplati li se zaista otići u njih. Upravo zbog toga, možda ćemo kroz par godina i zaboraviti na pojam 'progooglaj', s obzirom na to da je on u sve manjoj uporabi, barem kada su u pitanju mlađe generacije.

TikTok Dvije djevojčice preminule jer su išle raditi izazov koji trenda na TikToku

Poziranje Učini profil zanimljivijim: Poze za Instagram fotke koje trebaš isprobati ovog ljeta

tražilica google googlati tiktok smanjenje popularnosti googlea

Još vijesti