TikTok

Svako toliko pojave se neki izazovi koji naprave uzbunu, ali na negativan način. Ova je društvena mreža često na udaru kritika baš zbog toga što se na njoj šire opasni izazovi koji završavaju s tragičnim posljedicama.

Ako imaš TikTok onda znaš kako on funkcionira. Izbacivat će ti videe po tome što inače gledaš tamo. Ako uvijek zastaneš i pogledaš do kraja modne videe, izabacivat će ti modne videe, ako gledaš recepte, izbacivat će ti kulinarske videe, a ako gledaš izazove koji su opasni, izbacivat će ti takve videe. Tako radi njihov algoritam. Preporučuje ti videa naspram onih koje inače gledaš. Dvije su obitelji sada tužile TikTok zbog tog principa rada jer tvrde da 'namjerno i stalno' ljudima pokazuje opasne izazove, piše The Guardian. Tako su njihove 8-godišnja i 9-godišnja djevojčica preminule jer su pokušale izvesti izazov 'blackout challenge'.

Radi se o izazovu u kojem ljudi zadržavaju dah ili koriste stvari iz kućanstva uz pomoć kojih si zaustave dovod kisika u mozak kako bi se onesvijestili. I nisu jedine. Zabilježeno je još nekoliko slučajeva u kojima su mladi od 10 godina i manje izgubili živote jer su pratili i pokušali izvesti upravo ovaj izazov. Roditelji krive TikTok jer su im se djeca navukla na ovu društvenu mrežu i tvrde da ih je TikTok poticao da i same sudjeluju u njemu. Zbog toga što se radi o još tako maloj djeci, nisu svjesni kakve posljedice može imati izazov koji pokušavaju izvesti.

Mladi u odijelima Mladi dolaze u kino u odijelima gledati jedan hit film – evo zašto i o čemu se tu radi

Ovo je upozorenje za sve, kako mlade, tako i njihove roditelje. TikTok ima dobnu granicu koju nitko ne poštuje, a trebao bi, upravo da bi se izbjegle ovakve i slične tragedije. Nemoj pokušati rekreirati sve što vidiš tamo i sudjelovati u izazovima koji djeluju opasno. Zapravo, takve videe jednostavno zaobiđi.

Charli D'Amelio Skinuta s trona: Charli D'Amelio više nije najpraćenija TikTokerica na svijetu

tiktok upozorenje izazov posljedice tužba

Još vijesti