Preskakanje kozlića

Traume su tu da ostanu zapamćene, zauvijek. One iz osnovne škole su možda i najgore jer smo se u tom razdoblju još uvijek mentalno razvijali, a i svi smo većinom prolazili kroz identične stvari – kao da smo vodili iste živote!

Oni kojima je osnovna škola ostala u dobrom pamćenju su sigurno prolazili kroz iste traume kao i oni drugi koji je se ne prisjećaju u najboljem svijetlu. Neke stvari nećemo zaboraviti baš nikada. Danas su nam te traume iz osnovne škole možda smiješne, ali tada zaista nisu bile. Koja trauma je tebi ostala zapamćena kao apsolutno najgora?

1.Izgubljene stvari u školi

via GIPHY

 

Nebitno radi li se samo o kišobranu, tenisicama ili drugoj obući u koju smo se morali presvući kako bismo hodali po školi. Najgore od svega je bilo to što ti je mama barem 50 puta rekla da paziš na svoje stvari, a tebi se to dogodilo svega nekoliko sati kasnije.

Dua Lipa Dua Lipa otkrila što je radila dečkima dok je bila mala – zbog toga su je se svi bojali

2.Dolazak mame s roditeljskog sastanka
Ovu traumu imaju svi, pa čak i oni koji su u osnovnoj školi bili dobri. Jednostavno se taj osjećaj straha ne može opisati niti objasniti kada znaš da se mama vraća s roditeljskog sastanka. Oni koji su imali stvarno loše ocjene su se već i unaprijed pripremili za sve kazne koje ih čekaju.

3.Kada si zaboravila reći što ti treba idući dan za likovni

via GIPHY

 

Nedjelja navečer je, a ti si se sjetila da za sutra trebaš tempere, hamer papir ili nešto treće. Ova trauma je možda jedna od najgorih kada se prisjetimo mamine reakcije nakon što smo joj obznanili ovu vijest. No, u svakom slučaju se taj problem uvijek riješio, ali i dalje izaziva strah kada ga se prisjetimo.

Slika nije pronađena Svaka obitelj ima čudna pravila kojih smo se svi kao djeca morali pridržavati - neka od ovih 14 znaš i ti


4.Poziv ravnateljice ili psihologice na razgovor
Neki se oko ovog nisu previše uzbuđivali, a najčešće su to bili oni koji su radili i najveće gluposti. No, za sve druge je to bio veliki stres i strah, bez obzira na to što znaš da nisi napravila ama baš ništa loše!

5.Nasumični odabir za usmeno odgovaranje

via GIPHY

 

Oni koji su još u osnovnoj školi imali imenike, a ne E-Dnevnike, posebno znaju o čemu pričamo. Nije niti E-Dnevnik ništa manje stresniji, ali onaj osjećaj kada profesor u starom, papirnatom imeniku još dodatno zagladi stranicu na kojoj si ti, onda znaš da će te taj dan apsolutno svugdje otvoriti.

6.Kada ne shvaćaš zadatak kojeg ti mama pokušava objasniti
Sada možda ispada da smo zbog roditelja imali najveće traume iz osnovne škole, ali to zaista nije tako, a i normalno je. Međutim, nijedne suze nisu kao one kada je mama ljuta jer nismo mogli shvatiti zadatak iz matematike kojeg nam je pokušavala objasniti. Sada ju i shvaćamo zašto, pogotovo kada je bio običan zadatak zbrajanja.

Slika nije pronađena Stvari u koje smo vjerovali dok smo bili mali – 14 njih koje su zaista urnebesne

7.Preskakanje kozlića na tjelesnom

via GIPHY

 

Tjelesni je mnogima generalno bio noćna mora, ali kozlići su drugi par cipela. Zaista su bili rijetki oni koji su kozlić uspjeli preskočiti bez ikakvog problema, dok se nama to ipak činilo kao naučna fantastika. U svakom slučaju, ne bi to više ponovili.
 

osnovna škola traume ocjene roditelji tjelesni sjećanje

Još vijesti