Tinejdžeri nekad i sad

Tinejdžeri prošlog stoljeća, varirali su u stilovima ovisno o desetljeću. Odjeća, frizure i cjelokupni izgled uvelike se razlikuju od današnjih tinejdžerskih trendova. Ipak, moda se stalno ponavlja pa se mogu naći i neke dodirne točke.

Razlike između tinejdžera u različitim vremenskim razdobljima uvjetovane su društvenim promjenama i trendovima. Tako na trenutnu generacija tinejdžera zasigurno utječe digitalna revolucija. 

Djevojka u prirodi Navike s kojima bi trebala početi već u teen godinama: 20 dobrih navika od kojih ćeš imati koristi

Čini se da današnji tinejdžeri sve više žele biti nalik odraslima pa cure sve ranije počinju koristiti šminku i sakupljati ozbiljnije modne komade. Tome su zasigurno doprinijele društvene mreže i razni trendovi i izazovi koji se tamo neprestano pojavljuju. Mladi žele izgledati starije, a stariji mlađe pa ni ne čudi da je postalo teško procijeniti nečije godine.  

 

Odjevni komadi, modni dodaci, nakit i obuća dostupniji su nego ikada i za malo je novaca moguće rekreirati bilo koji look. Mladi sve manje izražavaju sebe kroz modu i sve više prate ono što im se nalaže. 

Elite i Riverdale Teen serije koje te mogu inspirirati u potrazi za modnim stilom: 10 serija gdje likovi izgledaju jako stajliš

Nije teško primijetiti da mladi izgledaju sve odraslije, potrebno je samo usporediti tinejdžere u posljednjih 10-15 godina da bi se uočila velika razlika u izgledu, ali i ponašanju.  

@augustacatladyphillips Honestly. It’s not fair. #millennialsoftiktok #teenagersnowvsthen #ciara #foryoupage ♬ original sound - Augusta Seaborn

 

Pogledajmo kako su izgledali tinejdžeri u prošlim desetljećima

1960-e 

 

1970-e 

 

1980-e 

 

1990-e 

 

2000-e 

 

A evo kako izgledaju današnji tinejdžeri na društvenim mrežama: 

  

  

  

 Promjene kroz godine su i više nego vidljive, a za kraj valja naglasiti da ne postoji ispravan (tinejdžerski) izgled. Bitno je ostati autentičan i izgedati onako kako ti želiš, a ne onako kako netko nalaže

Izgled generacijske razlike tinejdžeri nekad i sad teen moda

Još vijesti