Zaljubljeni par

Na društvenim mrežama možemo čuti sve i svašta, a sada je jedna teorija zapela mnogima za oko. Zove se teorija 90/10 i govori o vezama i prekidima.

Čemu biti u vezi s dečkom koji nije sve ono što želiš? Svatko od nas ima karakteristike koje želi i traži u dečku. U tome nema ništa loše. Nećeš biti u vezi s nekim tko ne zadovoljava kriterije. Ova teorija govori da se zbog očekivanja i kriterija nekada zeznemo.

Ljubavni par „Teorija o veljači“ zaludjela društvene mreže: Otkriva što će se dogoditi samcima i onima u vezi

Zamisli: u vezi si, dečko ti se svidio i zaljubila si se u njega, ali kako veza traje sve duže i duže tako ti postaje jasno da iako zadovoljava većinu kriterija, ima i nekih koje ne zadovoljava. I tako se fokusiraš na te njegove nedostatke. Kreneš tražiti nekoga boljeg i sada si fokusirana na to da pronađeš dečka koji neće imati iste nedostatke kakve je imao i taj bivši. Sreća ti se osmjehne i pronađeš ga. Međutim, nakon nekog vremena s njim shvatiš da iako zadovoljava te kriterije koje nije zadovoljavao bivši, ostale kriterije, sve one koje si voljela na bivšem, ovaj dečko ne zadovoljava. Samo to do sada nisi primijetila jer si se fokusirala na onih par stvari koje taj bivši nije imao.

 

@ethereal_journal i’ve seen this manifest not only in a relationship context but also with jobs, friendships and moving cities #9010theory #relationshipadvice #navigatingyour20s #20ssomething #girlhoodpains #girlhood #psychologytips #psychologyadvice ♬ original sound - xxspeed.up.audiosxx

 

I to je teorija 90/10. Iako nam dečko zadovoljava 90% kriterija koje tražimo, mi se fokusiramo na tih 10% kojih nema, ne možemo ih pustiti pa prekinemo i njih tražimo u sljedećem dečku. I tako završimo u vezi s nekim novim tko zadovoljava samo 10% kriterija, a onih 90% baš i ne. I požalimo što smo pustili onog prvog dečka jer sada shvaćamo koliko je on zapravo bio savršen za nas. Zato sljedeći put prije prekida dobro promisli puštaš li dečka koji je 90% savršen i mijenjaš li ga za nekoga tko je samo 10% savršen za tebe.

par Najbolji komplimenti koje možeš dati dečku – na ovih će se 9 svaki rastopiti

Bolja je opcija otvoreno pričati s dečkom o tim stvarima koje nedostaju i doći do rješenja koje će zadovoljiti obje strane. Bitno je i da je u ovih 90% stvari sve ono što ti je najbitnije u vezi.

teorija 90/10 društvene mreže Viralno prije prekida razmisliti ljubavna teorija o vezama

Još vijesti