Proizvodi za menstruaciju

Neki pamte prvu menstruaciju, neki ne. Možda se sjećaš kako je izgledao taj dan i kako si reagirala tada kada ti je došla po prvi put, ali sjećaš li se koliko si tada imala godina? Sada ti ta informacija može dobro doći.

Jesi li ti ona koja je prva među svojim frendicama dobila prvu menstruaciju ili ona koja ju je dobila zadnja? Navodno taj detalj može otkriti koliko će dug biti tvoj život. Na Sveučilištu Californija je provedeno istraživanje o ženama i povezanosti njihove prve menstruacije s njihovim zdravljem općenito. Po tom istraživanju, ispada da je to dvoje povezano. Radili su istraživanje na 16 000 žena!

Plank Najbolje doba dana za vježbanje ako želiš izgubiti kilograme – jutro, popodne ili večer?

Glavni zaključak koji su dobili je da godine kada dobiješ prvu menstruaciju i godine kada uđeš u menopauzu mogu otkriti kakvo je tvoje zdravlje i koliki bi ti mogao biti životni vijek. Istraživanje tako kaže da one cure koje su dobile prvu menstruaciju s 12 godina ili kasnije, te koje su i ušle u menopauzu nakon 50. godine, žive duže.

Ispalo je da one žene koje su kasnije dobile prvu menstruaciju imaju manje zdravstvenih problema, i manje šanse da imaju problema sa srcem. Naravno, čak i ako si dobila menstruaciju kasnije, ali živiš vrlo nezdravo, u smislu da puno pušiš, to ti može poništiti tu „prednost“ i smanjiti ti životni vijek. Tako barem kaže ovo istraživanje. Po njima, ako si dobila menstruaciju kasnije, imaš itekako dobre šanse doživjeti 90. rođendan! Istraživanje je po prvi put objavljeno 2016. godine, ali o njemu se priča i dan danas.

Menstruacija Pozitivne strane menstruacije: 7 pluseva zbog kojih ćeš ju manje mrziti kada ti dođe sljedeći put

Istraživanje menga menstruacija prva menstruacija Dužina života koliko ćeš dugo živjeti za cure menstruacija i zdravlje

Još vijesti