Game of Thrones i White Walkers

Zombiji i zombi apokalipse česta su tema holivudskih filmova.

Tako je jedna američka osiguravajuća kuća Insuranks odlučila provesti ozbiljno istraživanje na temu toga gdje biste najvjerojatnije mogli preživjeti zombi apokalipsu, u slučaju da se ona dogodi.

Naravno, istraživanje je provedeno samo za područje SAD-a, a ispitano je više od 1000 Amerikanaca te je analizirano više od 1000 pojmova za pretraživanje na Googleu.

Interesantno je kako 1 od 10 ispitanih Amerikanaca vjeruje da je zombi apokalipsa neizbježna pa se 1 od 10 njih sprema za takve izvanredne situacije. Čak 25% Amerikanaca ne smatra ni malo čudnim pripremati se za takve scenarije koje smo vidjeli samo u filmovima. 

Prema istraživanjima Insuranksa, zombi apokalipsu će najvjerojatnije preživjeti oni iz Wyominga. Drugoplasirana je Aljaska kao rijetko naseljeno područje na sjeveru, na kojem ćete izbjeći hodajuće mrtvace, no ako već ne na zombije - zasigurno biste morali pripaziti na medvjede. Visoko rangirane zemlje u kojima biste još mogli preživjeti su Vermont, Sjeverna i Južna Dakota.

Sad kad smo pogledali najbolje, vrijeme je da pogledamo i najgore rangirana mjesta, čiji bi stanovnici zasigurno postali žrtve živih mrtvaca.

Ako se događaji iz znanstveno-fanstastičnih i horor filmova ostvare, najgore bi prošli oni u Kaliforniji, Texasu, Floridi i New Yorku. Ispitanici su odgovorili da mjesta poput Los Angelesa ili San Francisca ne mogu dobro proći, zbog preguste naseljenosti.

Ispitivanje je išlo i dalje pa su ispitanici podijelili i svoja razmišljanja o tome koje bi oružje koristili u borbi. Na prvom mjestu našla se sačmarica, zatim pištolj, bejzbolska palica, mačeta, samostrel, mač, sjekira, nož i na kraju granata.

Amerikanci također smatraju da najrealističniji prikaz zombija možete vidjeti u filmu „The Walking Dead“, a nama se čini kao da su stvarno previše gledali filmove i da imaju bujnu maštu.

preživjeti zombi apokalipsu Zombi apokalipsa gdje biste mogli preživjeti zombi apokalipsu mjesta za preživljavanje zombi apokalipse oružje protiv zombija

Još vijesti