Pisanje ispita

Čak i kada nešto ne znaš, trebaš se znati snaći. Ovaj ti trik može pomoći na državnoj maturi, bilo kakvom drugom testu ili ispitu, bitno je samo da se radi o pitanjima koja imaju ponuđene odgovore.

Jedan je dečko uvjeren da je pronašao način kako dobiti bodove na testovima čak i kada blage veze nemaš o gradivu koje se piše. Pod uvjetom da su u tu pitanja na kojima imaš više ponuđenih odgovora. Uvijek smo tu za svaki trik za rješavanje ispita, jer kada ne znamo, hvatamo se za slamke spasa, a ovo može biti tvoja. Njegov je video odjeknuo TikTokom jer iako djeluje šašavo, kada se malo razmisli, ima smisla. Da, ovo nije nešto što uspije u 10/10 slučajeva, ali ipak te može dovesti bliže pravom rješenju i bodu više. A ako ionako ne znaš točan odgovor, nemaš apsolutno ništa za izgubiti. Evo koja je to njegova teorija.

 

@tamerxi Or u know what they say “when in doubt, choose C” 🤷‍♂️ #tamerxi ♬ original sound - Tamer Shaheen

 

Prvi je korak da prekrižiš odgovor koji se u potpunosti razliku od svih ostalih. Jedan odgovor uvijek značajno odstupa od ostalih – i velike su šanse da je on tu da te zbuni i nikada nije točno rješenje.
Drugi je korak da pogledaš preostale odgovore koji ti se nude i pronađeš sličnosti među njima. Dobro ih prouči i pogledaj što koji od njih ima slično ostalim odgovorima.
Onaj odgovor koji ima najviše sličnosti s drugima je po ovome onaj koji ima najveće šanse biti točan. I njega trebaš zaokružiti.

Slika nije pronađena Mijenjaju se propisi za upise u srednje škole: Zbog previše odlikaša škole uvode prijamni ispit?

stres zbog učenja Kako izbjeći stres prije ispita ili odgovaranja? Dan prije napravi ovih 6 stvari

test ispit trik točno rješenje koji odgovor odabrati kad ne znaš odgovor najveće šanse biti točan

Još vijesti