Antonia Dora Pleško i Marko Vuletić

Ukoliko još nisi postala opsjednuta s podcastima, možda ti sada promijenimo mišljenje o njima. U svijetu su već neko vrijeme veliki trend, a kod nas sve više počinju biti. Izdvajamo ti nekoliko podcasta na hrvatskom uz koje se možeš pridružiti i ti ovom trendu.

Zamisli tipičnu televizijsku talk-show emisiju, ali bez slike. To je podcast. Uglavnom su podcasti većinski audio programi, iako nekada budu i audio-video pa slušatelji mogu i vidjeti voditelja podcasta kako priča, bilo sam ili s gostima. No, ovdje slika ionako nije bitna, već ono što se priča. Podcaste možeš slušati na YouTubeu ili aplikacijama poput Spotifyja. U svijetu su jako popularni, kod nas malo manje, ali svejedno, i u Hrvatskoj (i na hrvatskom) možeš pronaći neke dobre podcaste za slušati. Možeš si ih upaliti dok pospremaš sobu, na putu do škole, dok se spremaš… Da bi se što lakše navukla na podcaste, izdvajamo ti top 5 podcasta na hrvatskom koji su itekako zanimljivi.

Unfiltered by Antonia Dora Pleško

 

 

Antonia Dora Pleško ti je možda poznata po pjevanju ili kao influencerica, a nedavno je pokrenula i podcast pod nazivom „Unfiltered“ u kojem priča o svemu, bez filtera, kako i sam naziv podcasta govori. Do sada je pričala o temama poput odrastanja pod svjetlima reflektora, svojim napadajima panike ili intuiciji.

Antonia Dora Pleško - 5 Domaća pjevačica i influencerica pokrenula podcast – priča o odrastanju, napadajima panike i intuiciji

Mjesto zločina

 

 

Za ljubitelje krimića, ovo će biti prava poslastica. „Mjesto zločina“ je prvi hrvatski true crime podcast. Ukoliko voliš rješavanje kriminalističkih slučajeva, misterije, priče o ubojicama…onda će ti se svidjeti slušati njihove epizode.

Šta je s glavon? By Marko Vuletić

 

 

Znaš li da Marko Vuletić ima i podcast? E pa ima! U njegovom podcastu „Šta je s glavon?“ Marko priča o različitim temama, od toga što je njega mučilo tijekom odrastanja, kako je naučio biti sam, kako se nosi s napadajima panike, kako je to putovati sam, priča o mjestu gdje je odrastao…ukratko, priča o raznim osobnim temama i dijeli svoja iskustva koja bi ti mogla biti i zanimljiva i poučna.

Iza okvira

 

 

Ovo je jedan zabavan podcast koji se dotiče najrazličitijih tema. Fokus je na komediji i smijehu. Vode ga dvojac MihaTheTrash i Ivan Franko. Dečki pričaju o čudnim zakonima, neriješenim misterijima, o mitologiji, o stvarima koje ih muče, tarotu…nema teme koju nećeš pronaći na njihovom kanalu. Svaka je epizoda drugačija i zabavna na svoj način.

Pomalo Too Much

 

 

Za kraj tu su i podcasti pod nazivom „Pomalo Too Much“ u kojima Marie koja ga vodi priča o osobnom rastu i umijeća življenja u kaosu današnjice. Priča o raznim temama, a s nekima bi se možda mogla i sama poistovjetiti. Od priča o vezama i pronalaženju ljubavi na Tinderu do anksioznosti.

podcast na hrvatskom što slušati zanimljivi podcasti zabavni podcasti ANTONIA DORA PLEŠKO marko vuletić true crime podcast na hrvatskom iza okvira pomalo too much

Još vijesti