Slika nije pronađena

Službeno je počela i državna matura! Ovogodišnjim maturantima to zasigurno i nije najljepša vijest, pogotovo zato jer su još do neki dan slavili završetak srednje škole, a sada se moraju već opako baciti na učenje.

Sada možemo zaželjeti svim maturantima svu sreću na državnoj maturi jer je ona i službeno počela! Tijekom cijelog lipnja će se na području Hrvatske pisati državne mature iz raznih predmeta koji su maturantima potrebni za upis na fakultet. Vjerujemo koliko im je sada teško, pogotovo zato jer je još do neki dan trajala norijada pa je uopće pitanje jesu li svi uspjeli doći k sebi.

Norijada 2022. NORIJADA 2022: Maturanti u Zagrebu slave zadnji dan – okupirali su centar grada [FOTO]

Povodom toga je Index izdvojio neka pitanja koja su se prethodnih godina pokazala kao jedna od najteža na državnim maturama. Za dodatnu pripremu, znaš li ti odgovore na njih? Daj odgovore na pitanja, a kasnije na kraju članka provjeri koja su točna rješenja.

Ivan, Matija i Petar zajedno štede. Ivan je uštedio pet puta manje od Petra, a Petar je uštedio 425 kuna više od Ivana i Matije zajedno. Ivan je uštedio pedeset kuna više od Matije. Koliko su kuna uštedjeli zajedno?

Ukupno glasova:

U kojoj je od sljedećih rečenica istaknuta riječ ktetik?

Ukupno glasova:

U kojem su se gradu nalazila vrata božice Ištar?

Ukupno glasova:

U kojem su se gradu nalazila vrata božice Ištar?

Ukupno glasova:

U kojoj je vrsti komunikacije noćno paunče uspješnije u odnosu na danje paunče?

Ukupno glasova:

Odgovori slijede redom: 825, Ahileju, japanskog, Babilon i u otkrivanju feromona druge jedinke. Nadamo se da znaš odgovore na ova, ali i ako ne znaš, još uvijek stigneš naučiti. Nemaš još baš puno vremena, ali u svakom slučaju stigneš barem nešto poloviti prije pisanja. U svakom slučaju – držimo fige!

Pisanje ispita Najgore stvari koje ti se mogu dogoditi na državnoj maturi

Učenici na nastavi Top 10 fakulteta gdje svi žele studirati: Najpoželjniji prima 50 studenata, a želi ga 976 maturanata

državna matura 2022 ispiti maturanti početak mature učenje upisi na faks

Još vijesti