Uživanje u hrani

Naša je svakodnevnica stresna pa kako bismo si je uljepšali, društvenim mrežama već dulje vremena kruži trend „little treat“, koji se pretvorio u svojevrsnu kulturu i način življenja.

O čemu je točno riječ? Pa inflacija i poskupljenja čine nam neke velike stvari nedostižnima (poput putovanja ili luksuznih proslava), ali umjesto skupih i velikih zadovoljstava, na dnevnoj ili tjednoj bazi trebali bismo si priuštiti neku sitnicu, koja će nam podići raspoloženje.

To mogu biti kava u omiljenom kafiću, kupnja ruža za usne, mirišljave kupke za kućni spa ili kupnja omiljenih grickalica. Poanta je da takve poslastice nisu skupe i da zbog njih ne ćemo bankrotirati. Više su poput onog slatkog malog „guilty pleasurea“: ne trebaju nam, ali nam svakako učine život ljepšim.

Zamislite na primjer, da ste pronašli neki mali ljetni poslić i stvarno ste se naradili pa je red na kraju dana da se nekako počastite.

Takva kupnja je jedno emocionalno iskustvo, koja može potaknuti osjećaj sreće, osjećaj da ste zaslužile nagradu. Ljudi na TikToku podsjećaju svojim objavama zašto je dobro s vremena na vrijeme priuštiti si ta mala jeftina zadovoljstva zbog kojih loš dan može postati dobar, a dobar dan još boljim.

 

@emmajskii this little treat is turning my day around 💛🫶🏻🥹 #sonic #treatyourself #littletreat #DoritosTriangleTryout ♬ original sound - Emma Jane

 

 

kultura poslastica kultura slatkih malih zadovoljstava sitnice počastiti sebe razmaziti se priuštiti si nešto na tjednoj bazi priuštiti si slatka mala zadovoljstva

Još vijesti