Test za trudnoću

Cure odmah krenu paničariti kada im menstruacija kasni svega jedan ili dva dana. Postoje razni uzroci zbog kojih menstruacija kasni, a postoji i period kašnjenja u kojem je potpuno normalno da ona nije stigla na vrijeme.

Menstruacija, kao i njezine razne tegobe, drugačije djeluju kod svake cure. Neke imaju redovnu menstruaciju bez bolova koja traje svega nekoliko dana, dok drugima traje punih 7 ili više uz užasne bolove u donjem dijelu trbuha ili leđa. Tako je različit i menstrualni ciklus kod svake cure. Poželjno je da menstruacija dolazi točno na dan kada bi i trebala, ali je isto tako normalno da urani ili da dođe kasnije. Kako piše Health Line, postoji period u kojem je još uvijek normalno i prihvatljivo kašnjenje menstruacije.

via GIPHY

 

Oni pišu kako je taj period u trajanju od otprilike 6 tjedana nakon kašnjenja, a u protivnom se računa kao da je menstruacija izostala. To, naravno, ovisi o svakoj curi ponaosob, jer kašnjenje menstruacije mogu uzrokovati i druge stvari koje ne uključuju samo trudnoću, već i probleme s cističnim jajnicima. Oni znaju biti uzrok zakašnjele ili u potpunosti izostale menstruacije, uz trudnoću. No, ne moraš odmah paničariti ako ti kasni svega nekoliko dana.

Tamponi Tamponi imaju rok trajanja – koliko vremena je potrebno da se tampon 'pokvari'?

Umorna Uvijek si umorna kad imaš mengu? Otkrivamo je li 'menstrualni umor' mit ili stvarna pojava

menstruacija kašnjenje menga normalno kašnjenje menstruacije

Još vijesti