Test za trudnoću

Cure odmah krenu paničariti kada im menstruacija kasni svega jedan ili dva dana. Postoje razni uzroci zbog kojih menstruacija kasni, a postoji i period kašnjenja u kojem je potpuno normalno da ona nije stigla na vrijeme.

Menstruacija, kao i njezine razne tegobe, drugačije djeluju kod svake cure. Neke imaju redovnu menstruaciju bez bolova koja traje svega nekoliko dana, dok drugima traje punih 7 ili više uz užasne bolove u donjem dijelu trbuha ili leđa. Tako je različit i menstrualni ciklus kod svake cure. Poželjno je da menstruacija dolazi točno na dan kada bi i trebala, ali je isto tako normalno da urani ili da dođe kasnije. Kako piše Health Line, postoji period u kojem je još uvijek normalno i prihvatljivo kašnjenje menstruacije.

via GIPHY

 

Oni pišu kako je taj period u trajanju od otprilike 6 tjedana nakon kašnjenja, a u protivnom se računa kao da je menstruacija izostala. To, naravno, ovisi o svakoj curi ponaosob, jer kašnjenje menstruacije mogu uzrokovati i druge stvari koje ne uključuju samo trudnoću, već i probleme s cističnim jajnicima. Oni znaju biti uzrok zakašnjele ili u potpunosti izostale menstruacije, uz trudnoću. No, ne moraš odmah paničariti ako ti kasni svega nekoliko dana.

Tamponi Tamponi imaju rok trajanja – koliko vremena je potrebno da se tampon 'pokvari'?

Umorna Uvijek si umorna kad imaš mengu? Otkrivamo je li 'menstrualni umor' mit ili stvarna pojava

menstruacija kašnjenje menga normalno kašnjenje menstruacije