Mama i kći

Iako bit Božića nisu skupi pokloni, naravno da nekom sitnicom nama dragim osobama želimo uljepšati blagdane.

Naše mame su jedne od najvažnijih osoba u našim životima, koje nam čuvaju leđa, bodre nas, savjetuju i vole najviše na svijetu. Naravno da ćemo ih željeti iznenaditi pokojom sitnicom i izmamiti im osmijeh na lice za ove blagdane.

Kako bi ti olakšali nedoumice oko poklona za mamu, donosimo ti par prijedloga s čime bi je mogla oduševiti.

1. Rokovnik

Budimo iskreni, velika većina mama ima kaotičan raspored i rastrgane su na sto strana. Posao, privatne obveze, kućanske obveze, roditeljski sastanci… Ma tko to sve može pamtiti? Zato, ukoliko znaš da tvoja mama teško pamti datume i rasporede, olakšaj joj život jednim lijepim rokovnikom za 2023. godinu gdje će moći upisati sve što joj padne na pamet.

2. Knjiga

Voli li se tvoja mama opuštati uz čitanje? Možeš kupiti knjigu u čijem su fokusu inspirativni ženski likovi ili kakav kriminalistički roman. Ti najbolje znaš koje književne žanrove ona obožava.

3. Poklon bon za masažu

Svima trebaju trenuci za opuštanje. Ukoliko je često pod stresom i ima malo vremena za sebe, masaža će blagotvorno djelovati na njezino zdravlje i raspoloženje. Neka se riješi nakupljenog stresa i bolova u tijelu.

4. Uokvirena slika ili kakav mini album sa slikama

U vremenima dok fotografije isključivo držimo na našim pametnim telefonima ili na društvenim mrežama i dok razvijanje fotografija polako tone u zaborav, mogla bi svoju mamu iznenaditi vašom zajedničkom fotkom, uokvirenom stolnim ili zidnim okvirom. Možeš izdvojiti i najbolje fotke iz ove godine, s ljetovanja, proslava rođendana i drugih veselih trenutaka u vašim životima i od toga napraviti mali album, na kojem ćeš napisati „najbolje od 2022.“

5. Make-up

Uzmi joj nešto što joj treba i što znaš da će koristiti. Bilo da je to ruž za usne, puder ili kakav parfem, ne možeš pogriješiti, jer svaku ženu koja se voli šminkati, će takav poklon razveseliti.

6. Privjesak za ključeve

Ukoliko baš nemaš neki veliki budžet za božićne poklone, nema veze, jer poklon ne mora biti skup da bi bio fantastičan. U tu kategoriju možemo ubrojiti privjeske. Bit će korisna stvar zahvaljujući kojoj više neće gubiti ključeve.

7. Bonovi za obavljanje kućanskih poslova

Nadamo se da sudjeluješ u kućanskim poslovima. No, ako tvoja mama i dalje preuzima na svoja leđa tvoj dio odgovornosti, mogla bi jednu kutijicu napuniti s barem deset ceduljica gdje će biti ispisani kućanski poslovi, poput kuhanja ručka, čišćenja wc-a, usisivanja, glačanja. To joj možeš pokloniti uz dodatno objašnjenje. Naime, te će ceduljice-bonove ona moći iskoristiti u bilo koje doba godine kad jednostavno neće biti raspoložena za kućanske poslove, a kad bi ti mogla uskočiti. Eto, pošto se ona cijeli život brine o tebi, vrijeme je da se od naredne godine uloge malo zamijene. Bit će to dani u kojima ćeš ti preuzeti kućanske poslove, a tvoja mama će se moći osjećati kao kraljica.

Božić 2022 Božićni poklon što pokloniti mami za Božić božićni pokloni za majku knjiga uokvirena slika privjesak za ključeve rokovnik bonovi za obavljanje kućanskih poslova

Još vijesti