Smoothie

Smoothie je za mnoge ljude omiljeni doručak ili međuobrok.

U velikoj većini slučajeva baza su mu jogurt ili mlijeko, te sastojci poput voća i povrća, koji se ubace u blender i izmiksaju. Jednostavno ih obožavamo, jer na taj način u organizam kroz samo jedan tekući napitak unesemo razne hranjive tvari.

Mnogi od nas u smoothije rado ubacuju bobičasto voće, poput smrznutih borovnica, kupina, malina, ribiza i slično. No jedan je doktor na svom TikTok profilu pojasnio ljudima zašto nikad ne bismo smjeli bobičasto voće kombinirati s mliječnim proizvodima.

 

@drcharlesmd1 #stitch with @Dana Bobyn did you know?! #smoothies #antioxidants #healthy #lifehack #doctor ♬ original sound - 💉 Dr Charles MD 💉

 

Charles Puza koji na TikToku objavljuje pod korisničkim računom @drcharlesmd1 osvrnuo se na video jedne žene koja je pokazivala kako pravi svoj proteinski smoothie. Njezin se napitak sastojao od banana, borovnica, maslaca od badema, špinata, grčkog jogurta i proteinskog praha.

Doktor se ogradio i rekao kako je osobno ljubitelj smoothija i ne želi nikog uvrijediti, ali da mora sve upozoriti kako se mliječni proizvodi ne smiju kombinirati s bobičastim voćem, jer jednostavno poništavaju apsorpciju antioksidansa u našem tijelu.

Jedete li bobičasto voće samostalno, puno je veća korist od njega, jer ćete omogućiti antioksidansima da djeluju u svom punom potencijalu. Njihovo kombiniranje s mliječnim proizvodima lišit će ih nutritivnih prednosti. To je dokazala i studija koju je proveo liječnik Michaell Greger. On je u svojim istraživanjima i na ispitanicima otkrio kako je puno bolje da bobičasto voće kombinirate s vodom ili nekim drugim opcijama poput bademovog, kokosovog ili zobenog mlijeka.

Kourtney Kardashian Zdrave navike Kourtney Kardashian koje i ti možeš prepisati od nje – 8 njih koje nisu neizvedive

smoothie smoothiji bobičasto voće u smoothiju bobičasto voće i mliječni proizvodi ne smije se kombinirati u smoothiju

Još vijesti