Mladi dečko

Misle da moraju uvijek biti jaki, da ne smiju pokazivati osjećaje i da ne smiju voljeti stvari poput mirisnih svijeća ili kremica za lice. Ako rade nešto od ovih 10 stvari društvo će smatrati da su ženskasti i često zbog toga neće priznati osjećaje ili da nešto od ovoga vole raditi.

Postoje neke stvari koje će dečkima biti teško priznati. Misle da takve stvari ne bi smjeli raditi ili voljeti jer društvo kaže da to nisu stvari koje rade pravi muškarci. Jednako kako od cura postoje neka nerealna i toksična očekivanja, postoje i od dečki. Očekuje se da neće pokazivati osjećaje – inače će biti prozvani mekušcima i ismijavani, ili da ne smiju voljeti neke stvari koje se smatraju ženskima. Zapravo su to skroz glupa razmišljanja i netko neće biti manje muško samo zato jer voli pogledati romantičnu komediju! Upravo iz mogućih osuda društva i okoline dečke bude sram priznati ovih 10 stvari.

1.Da je nesiguran oko nečega
Svi imamo nesigurnosti. Nema osobe na svijetu koja je toliko samopouzdana da baš nema niti jednu nesigurnost. Dečki bi trebali biti jaki, puni samopouzdanja i ne bi se trebali osjećati nesigurno. I oni imaju nešto zbog čega su nesigurni, ali šanse da ti to priznaju su minimalne. Možda i kažu neku manju nesigurnost, ali teško da će podijeliti one veće koje ih stvarno brinu. Smatraju to slabošću koju ne smiju otkrivati.

2.Da se boji
U redu je i da se dečki boje mraka, slomljenog srca ili kokoši. No, pravit će se da se ničega nikada ne boje iako će se u sebi tresti od straha. Jako će ti rijetko dečko priznati da se nečega boji, kao da je u njihovom svijetu zabranjeno bojati se bilo čega.

3.Da je zaljubljen
Priznati osjećaje je još jedna stvar koja mnogim dečkima teško pada. Pogotovo priznati svojoj ekipi! Ne žele da ih se ismijava zbog toga.

4.Da voli gledati romantične komedije ili ljubavne realityje
Cure su te koje najčešće gledaju romantične komedije i različite ljubavne realityje. Takve su stvari zabavne, opuštajuće i upravo je to nekada što nam treba. Pa, ne bi vjerovala, ali i dečki vole gledati takve stvari. Neće se hvaliti na sav glas da su pogledali neki slatki film s Juliom Roberts i bunit će se ako ga predložiš, ali će im biti više zabavan nego što će priznati.

5.Da sluša Taylor Swift ili Olivu Rodrigo
Taylor ili Olivia imaju super pjesme i nigdje ne piše da ih mogu slušati samo cure. No, razumijemo da postoji neko razmišljanje da su to ženskasti izvođači – i po pjesmama i po glazbi općenito. Spojler: ne postoji ženskasta glazba, svakog izvođača može slušati svatko bez da se osjeća loše. To je samo glazba, neće nikoga učiniti manje muškarcem jer ju sluša.

Nesporazum u vezi Nikako da to čuješ od njega: Zašto je dečkima ponekad teško reći "volim te"?

6.Da gleda i procjenjuje druge dečke
Od cura ćeš puno puta čuti kako kažu za neku drugu curu da je baš lijepa ili zgodna, ali koliko često čuješ od dečka da isto kaže za nekog drugog lika? Vjerojatno nikada ili jednom u životu. Kao da im je zabranjeno gledati i komentirati druge dečke – a nije. Nikad nećeš čuti kako kaže za nekog lika da je baš zgodan ili dobro obučen. To si misli, ali neće reći na glas.

7.Da voli kada napraviš nešto super romantično za njega
Još jedno priznanje koje nećeš tako lako dobiti od dečka je da kaže kako voli romantične geste. No, ako napraviš nešto super romantično za njega, bit će oduševljen i oboren s nogu.

8.Da nekada plače
Plakanje nije zabranjeno i ne plaču samo mekušci ili curice. I pravi muškarci plaču. To je samo znak da se netko zna nositi sa svojim osjećajima i da ima osjećaje, u čemu nema ništa loše. Skrivat će suze kao zmija noge.

9.Da mu nekad nije do toga da bude intiman s curom
Nekako je prošireno mišljenje da su dečki uvijek za seks, da je to jedino o čemu razmišljaju i da uvijek samo to žele. Iznenađenje, ali to nije istina! Samo zato što je to očekivanje koje ima društvo od njih i predrasuda o muškom rodu koja se proširila ne znači nužno da je to točno. I oni imaju dana kada im nije do intimnosti iz nekog razloga.

Cura i dečko Osnovne stvari koje cure trebaju znati o dečkima: Kad znaš ovih 6 stvari, lakše ćeš ih razumjeti

10.Da voli piti ženskasta pića
Ženska su pića slatka, voćna, fina, najčešće u jarkim bojama i s ukrasima. Ne zvuči muškasto baš i zato ih dečki i neće piti. No, damo se kladiti da su im fina i da ima situacija kada ih je sram naručiti ih, ali da bi si ih rado popili kada su vani s dečkima.

Dečki Muški rod sram priznati stvari koje vole ali ih je sram neće nikada priznati dečkima neugodno srame se nesigurnosti koje imaju dečki

Još vijesti