Nesporazum u vezi

Nije svima lako reći ono što im je na srcu niti izraziti emocije. No, kad su dečki u pitanju, onda to može biti malo teži izazov.

Možda ste još na početku i te dvije riječi bi podigle vašu vezu na višu razinu. On je fin, zabavan, zna sve o vama i očito da obožava svaku minutu koju provedete skupa. Da, mi cure željele bismo čuti te dvije čarobne riječi „volim te“ i tako se na neki način riješiti svih nedoumica. S druge je strane često puta slučaj da dečkima treba 100 godina da to izgovore i riječima iskažu ono što osjećaju.

Zašto je to tako? Što ne valja s njima i zašto odugovlače to izgovoriti?

1. Dečki nisu verbalna stvorenja

Jednostavno po prirodi nisu tako verbalni kao mi cure. Možda su vam već izrazili svoju ljubav djelima, a vi to niste ni primijetile, dok ste očekivale čarobne riječi. Je li možda upamtio neke sitnice o vama, iznenadio vas nečime ili vam je jednostavno bio podrška onda dok je trebalo? Neće on tek tako ispaliti da ste ljubav njegova života, ali svojim djelima će vam pokazati koliko ste dragocjeni.

2. Boje se osjećaja slabosti

Ponekad ego može stajati između njega i njegovih osjećaja. Čak i ako su stvari između vas dvoje i više nego jasne, u njemu čuči onaj strah i pita se: „što ako ću biti odbijen, što ako mi ona ne uzvrati istim“. Dečki priznanje ljubavi mogu poistovjetiti sa slabošću. Za njih reći „volim te“ može značiti isto kao što i „slab sam i trebam te“ pa ne žele narušiti sliku o sebi.

3. Boje se ponovnog neuspjeha

Je li on bio prije vas u vezi iz koje je izašao povrijeđen? Tko se jednom opeče, drugi puta puše i na hladno. Možda si ovaj puta jednostavno želi dati vremena i promisliti dobro, prije nego sebi i vama prizna ljubav.

4. Tako su odgajani

Ne znate u kakvoj je obitelji odrastao. Možda su ga baš oduvijek učili da je veliki dečko, a veliki dečki ne plaču. Tako je već od djetinjstva naučio da je ispoljavanje emocija (bilo pozitivnih, bilo negativnih) svojevrsnih znak slabosti. Možda ni on sam još nije svjestan da vas voli, jer je naučio potiskivati emocije.

5. Ne smatraju uopće to važnim

Kao što vi mislite da je nužno izgovoriti „volim te“, možda s druge strane on to isto smatra totalno nevažnim. Vjeruje da vam je iskazao svoju ljubav, pažnju i naklonost svojim postupcima i niti ne shvaća da se vi usprkos svemu tome, ne osjećate potpuno sigurno u vezi s njim dok ne čujete verbalne izljeve ljubavi. Da, dečki često puta ne razumiju ono što mi djevojke želimo.

6. Možda im „volim te“ zvuči čudno ili lažno

Možda spada u onaj tip momaka kojem to zvuči užasno čudno i prijetvorno. Vrlo vjerojatno je stava da se ono što osjećaš pokazuje djelima, a ne riječima. Izgovorit će vam da vas voli, u nekoj specijalnoj prigodi, ali to više neće ponavljati, jer prečesto izgovaranje riječi „volim te“ može isto tako umanjiti važnost izjave.

7. Nije siguran u vašu vezu

Moguće da nije još na čisto sa sobom, što to točno osjeća prema vama. Ponekad dečki uživaju u tome što imaju pored sebe curu. Možda se obožava družiti s vama, ali nije još 100% siguran pa ne bi želio izgovoriti nešto s čime bi vas mogao povrijediti ili se uvaliti u nešto na što još nije spreman.

 

zašto je teško reći volim te dečki i izražavanje ljubavi

Još vijesti