Najpoznatiji plus size modeli

Iako ih neki optužuju da promoviraju debljinu kao nešto lijepo i poželjno, plus size modeli samo se bore protiv body shaminga i nametnutih ideala ljepote prema kojem je dugo vremena ekstremna mršavost bila nešto čemu bismo trebale težiti.

Plus size modeli zalažu se za prihvaćanje zdravih ženskih oblina i prihvaćanje nestandardnih veličina, a zahvaljujući njima milijuni žena diljem planete možda su na svoje tijelo počele gledati drugačijim očima i počele se osjećati lijepo i privlačno.

Ovo su najpoznatiji plus size modeli na svijetu koji su samo podsjetili društvo da ljepota dolazi u svim veličinama.

1. Ashley Graham

Ona je bila prvi plus size model koja je dospjela na naslovnicu časopisa Sports Illustated, a nakon toga krasila je naslovnice na Vogueu, Cosmopolitanu i brojnim drugim istaknutim časopisima. Manekenka je svakako redefinirala način na koji se gleda na žensko tijelo, a napisala je knjigu „Kako stvarno izgledaju samopouzdanje, ljepota i moć“.

 

 

2. Chloe Marshall

Chloe je osvojila titulu Miss Surreya 2008. godine, a bila je i prvi plus size model koji je stigao do finala miss Engleske. To joj je dalo vjetar u leđa te se preselila u SAD i počela raditi kao model za brendove koji su se specjializirali za odjeću velikih veličina. Iako danas više nije samo plus size, već više mid size model, ona i dalje širi uvjerenje da ne morate uvijek biti mršavi i visoki da bi vas smatrali lijepima.

 

 


3. Candice Huffine

Candice je na top ljestvicama plus size modela već više od desetljeća. Osim što je supermodel, ona trči i maraton te je dokaz svima kako ne morate biti mršavi da biste bili u formi. Uz to, vlasnica je linije plus size donjeg rublja.

 

 

4. Iskra Lawrence

Jedna od najtraženijih plus size manekenki na svijetu također rado koristi društvene mreže za promicanje pozitivnog stava prema vlastitom tijelu te podsjeća ljude da sve ono što vide na društvenim mrežama, ne mora biti uvijek stvarno. Ona vodi YouTube kanal gdje objavljuje detalje iz svojeg života, govori o mentalnom zdravlju te potiče svoje fanove da zavole svoj izgled.

 

 

5. Tara Lynn

Američka manekenka najčešće snima kampanje za donje rublje i kupaće kostime. S ovim se poslom počela baviti s 28 godina, a do danas je ova 40-godišnjakinja krasila naslovnice magazina Elle i V Magazina. Radila je s mnogim poznatim brendovima, a među ostalim i s H&M-om.

 

 

6. Robyn Lawley

Ona je najpoznatija plus size manekenka koja dolazi iz Australije. Pojavila se u kampanji za Ralpha Laurena, a krasila je i naslovnicu talijanskog Voguea. Osim na društvenim mrežama, djevojke je i na svom blogu „Robyn Lawley Eats“, ohrabrivala da prihvate svoje tijelo. 2015. je sve ono što se nalazilo na blogu, pretočila u istoimenu knjigu.

 

 

7. Fluvia Lacerda

Ona je prvi plus size model koji je bio na naslovnici Playboya u Brazilu. Nakon toga se preselila u SAD, gdje je započela karijeru modela. Radila je s poznatim svjetskim brendovima odjeće, a lansirala je i svoju liniju donjeg rublja.

 

 

8. Barbie Ferreira

Američka manekenka i bivša zvijezda serije „Euphoria“, počela se baviti modelingom već kao tinejdžerica. Časopis Time ju je 2016. uvrstio na listu najutjecajnijih tinejdžerica.

 

m

 

 

najpoznatiji plus size modeli najpoznatije plus size manekenke Iskra Lawrence Ashley Graham ljepota dolazi u svim veličinama

Još vijesti