Cura pije kavu

Postoje razni uzroci svakodnevnih glavobolja. Znaju biti dosta iritantne i neugodne, a uzroci mogu biti samo neka pića koje pijemo svaki dan. To ne znači da se ona više ne smiju konzumirati, već se mora pripaziti na njihovu količinu.

Ako si ti jedna od onih osoba koja ima svakodnevne glavobolje, koje su izrazito jake, moguće je da su uzrok neki napitci koje pijemo svaki dan. Iako nam nikada ne bi palo na pamet da piće uzrokuje glavobolju, osim jutarnjeg mamurluka, kako piše N1, neka od njih zbog svojeg sastava izravno utječu na jačinu i učestalost glavobolje.

1.Voćni sokovi
Voćni sokovi puni su šećera i umjetnih bojila koja mogu uzrokovati česte glavobolje. To je sve zbog šećera koji utječu na naš živčani sustav, a kada pijemo voćne sokove, šećer u krvi nam se naglo povećava. No, on se zatim i jako smanji nakon određenog vremena što uzrokuje glavobolju.

via GIPHY

 

2.Energetska pića
Sva energetska pića su puna kofeina, raznih dodataka, i naravno šećera, a samo nam trenutno povećavaju razinu energije. Nakon toga slijedi njezin pad koji uzrokuje umor, ali i glavobolju.

3.Pivo i vino
Ovdje se ne misli samo na piva i vina, ali na njih najčešće. Tu pripadaju svi alkoholi, ali se na primjer žestoka pića razlikuju jer se u njih dodaje led, dok kod piva i vina češće dovode do glavobolje zbog svojih sastojaka.

via GIPHY


4.Kava
Sigurno ste se barem jednom susreli s glavoboljom za koju ste mislili da je uzrokovana time što niste popili svoju prvi jutarnju kavu. To je djelomično i istinito jer jedna šalica kave može pomoći kod glavobolje, ali više njih rade kontra efekt, točnije, uzrokuju izrazito jake glavobolje.

Djevojka na plaži Nismo ni svjesni da si svakodnevno uništavamo kosu: 7 groznih navika kojima ju oštećujemo

Slika nije pronađena Test koji pokazuje hoćeš li dugo živjeti – sve što trebaš je stajati na jednoj nozi

 

glavobolja uzroci gazirana pića energetska pića Kava jake glavobolje

Još vijesti