Ronal i Neytiri

Epski znanstveno-fantastični film „Avatar: Put vode“, redatelja Jamesa Camerona, opet je oduševio milijune diljem svijeta.

Nakon cijelog jednog desetljeća, u kinima opet gledamo plava bića koja žive na planetu Pandori. Pa pogledajmo koji likovi najbolje pristaju kojim horoskopskim znakovima

Ovan (21. ožujka – 19. travnja)
Tsu'tey

Baš kao i svi Ovnovi, i Tsu'tey je natjecateljski raspoložen. On je utjelovljenje istinskog ratnika i heroja, agresivno nastupa prema neprijatelju i ne libi se pokazati ono što misli.

Bik (20. travnja – 20. svibnja)
Ronal

Ronal voli i cijeni svoj dom i obitelj, pa je vrlo oprezna oko teme dolaska obitelji Sully u zajednicu. Ima nevjerojatno mudru i snažnu osobnost. Kao i svaki Bik, žestoko će se zauzeti za ono što cijeni i voli. Tako odana i lojalna svojem domu, utjelovljuje neke od glavnih karakteristika Bika.

 

 

 

Blizanci (21. svibnja – 20. lipnja)
Jake Sully

Sa talentom za učenje jezika i s talentom za istraživanje i prilagodbe na jedan totalno novi svijet kao što je Pandora, pa to može samo jedan Blizanac. I ne samo da se prilagodio, nego je tim novim svijetom bio totalno oduševljen i zavolio ga kao da je tamo rođen.

 

 

 

Rak (21. lipnja -22. srpnja)
Mo'at

Ona je kraljica majka svome narodu te je u izravnom kontaktu s Eywom, majčinskim božanstvom kojeg svi poštuju. Baš kao i svaka Račica, i Mo'at svu svoju energiju ulaže u dom i obitelj, a sigurnost doma predstavlja joj najveću sreću.

 

 

 

Lav (23. srpnja – 22. kolovoza)
Tonowari

Omiljeni, srčani i cijenjeni vođa, hrabro istupa na prvu liniju borbe tijekom svakog sukoba. Klan ga poštuje zbog njegovih ideala i sposobnosti da ih vodi kroz vremena velikih izazova. Pun je ljubavi prema svojoj partnerici Ronal i vođen je glasom svoga srca, baš kao i svaki pravi Lav.

 

 

Djevica (23. kolovoza – 22. rujna)
Dr. Norm Spellman

Onako tipično štreberski, usvojio je sva znanja o Pandori. Upravo je marljiv i ima radnu etiku, kao i svaka prava Djevica. Iako tečno govori njihov jezik, izostavljen je iz programa za avatara. Naravno da je Norm bio ljubomoran na Sullyja, ali kao i sve racionalne Djevice, vratio se na stranu dobra, promijenio stav i pomogao Jakeu u prilagodbi.

 

Vaga (23. rujna – 22. listopada)
Dr. Grace Augustine

Vage su najveći diplomati Zodijaka, a dr. Grace je ona koja pokušava izgraditi mostove između dvaju svjetova i održati mir. Nekako uspijeva narodima Pandore iskazati poštovanje i pridobiti njihovo povjerenje, a da istodobno namiri svoj istraživački duh, ali i zadane ciljeve istraživačke ekspedicije.

 

 

 

Škorpion (23. listopada – 21. studenoga)
Kiri

Škorpioni su predstavljeni transformacijskom energijom i mitskom vatrenom pticom Feniks koja se diže iz smrti i plamena pa se ponovno rađa. Kiri je rođena kroz transcendentalnu moć Drveta duša te je ona zapravo kći Grace Augustin. S tim nasljeđivanjem sjećanja i duše, Kiri je Škorpion sa simbolikom smrti i ponovnog rođenja.

 

Strijelac (22. studenoga – 21. prosinca)
Neytiri

Ona lovi lukom i strijelom u šumi, što su simboli horoskopskog znaka Strijelca. Pokazuje svoju buntovnu stranu te ne slijedi slijepo tradiciju, ne sluša ono što joj govore roditelji ili partner te je svjesna da postoji puno više od one istine u koju njezin klan vjeruje. Među horoskposkim znakovima koji najčešće za svog partnera odabiru nekog druge vjere ili kulture su upravo Strijelci. Neytirina ljubav života, ne samo da je iz druge kulture, dapače, on je s druge planete.

Jarac (22. prosinca – 19. siječnja)
Pukovnik Miles Quaritch

Ovaj pukovnik je zapravo utjelovljenje svih onih negativnih osobina Jarca. On je nemilosrdno vojno lice, a gruba sila i dominacija prožimaju njegovu osobnost. Sumnjičav prema narodu Pandore, uči njihov jezik, ali ne kako bi ih razumio, nego kako bi upoznao neprijatelja i lakše ga pobijedio. Jarci jesu ambiciozni, ali Miles je utjelovljenje loše ambicije. Kako bi se dokopao ruda i prirodnih bogatstva planeta, niti malo ne propitkuje koliko je moralno pri tome uništiti tuđe svjetove i živote.

 

 

 

Vodenjak (20. siječnja – 18. veljače)
Parker Selfridge

Evo još jednog lika koji utjelovljuje sve negativne osobine Vodenjaka. Vodenjak vlada svemirskim putovanjima i pasivno-agresivnim tendencijama. Parker je korporativni negativac koji kontrolira programom Avatara. Emocionalno isključen i neobazriv, bio je spreman na sve, kako bi se dokopao plemenitog metala kojeg ima u izobilju na Pandori.

Ribe (19. veljače – 20. ožujka)
Eywa

Još poznata kao Velika Majka te glavno božanstvo Pandore. Kako su Ribe povezane s dvanaestom kućom te onostranim i kako su i Ribe ženski znak, Eywa ima totalno vibru ovog horoskopskog znaka.

 

 

Horoskop avatar James Cameron