3

Imaš problem koji jednostavno ne znaš kako riješiti? Obrati se za pomoć svojim vršnjacima u našoj rubrici 'Pitanja & Odgovori'. Netko je uvijek tu tko će ti dati dobar savjet.

Razlika u godinama je vjerojatno spriječila brojne parove da uđu ili ostanu u nekoj ljubavnoj vezi. Najgore od svega je što možda njima osobno ne smeta ta razlika, ali se boje osuda i komentara od strane okoline – u većini slučajeva je okolina ta koja osuđuje razliku u godinama, pa čak i onu minimalnu. Nekada toga nismo niti svjesni, ali podsvjesno imamo u glavi da razlika nije dobra, ni ne razmišljajući o tome mislimo li to zaista mi ili se bojimo komentara naših bližnjih. Razliku u godinama muči i jednu djevojku čije se pitanje našlo i u našoj rubrici 'Pitanja & Odgovori':


Imam 18 godina, ovo ljeto sam odlučila zaraditi nešto novaca da odem s curkama na more. Na poslu postoji jedan lik koji ima 30tak godina, ali izgleda mlađe i jako mi se sviđa. Možda sam zabrijala, ali imam osjećaj da se i ja njemu sviđam. Došao se upoznat sa mnom iako nije morao, uopće nismo u kontaktu na poslu, ali kad god sam u prolazu me zaustavi i pokrene priču. Mislite da je prevelika razlika u godinama?
Ostali registrirani korisnici su, kao i uvijek, pomogli djevojci sa konkretnim savjetima. U odgovorima na ovo pitanje većinom prevladavaju pozitivni odgovori koji djevojku uvjeravaju kako ju godine ne bi trebala brinuti te da one jesu važne, ali nisu ključne:


Mark Twain: Kada si punoljetan, više ne gledaš.Nakon 20-te, više ne brojiš
Ovo je istina! Osobe nakon što postanu punoljetne ne obaziru se više na hrpetinu stvari, pa tako se više ni ne osvrću na godine. U principu, čim smo stariji, tim nam se razlika u godinama čini puno manja nego dok smo mlađi, tako da nakon 20-te, prestaješ brojiti. Osim ovog komentara, istaknuli su se još neki malo drugačijeg mišljenja:

Zggirl16: Ovisi koliko si ti zrela. Moraš gledati na to da on već radi i vjerojatno se sam uzdržava, a ti se još školuješ. Iako, kada se stvarno zaljubiš i ako se dobro slažete, godine su najmanji problem.Zrelost

Zrelost je također jako bitna, a to vidimo da zna i naglašava osoba iz prošlog odgovora. Zrelost kod osobe se u većini slučajeva uopće ne mjeri prema godinama, nego prema njihovom mindsetu u glavi – na taj način ti zapravo iskazuješ svoju zrelost, a ne prema godinama. Tako da, ako smatraš da si još uvijek djetinjasta, možda nije pravo vrijeme, no ako si sad svjesnija cjelokupne situacije – godine te ne bi trebale sprječavati u tome.  

Aham: Ja osobno ne bi, ali ako tebi ne predstavlja problem, sure, why not, punoljetna si.Samoprocjena

Svaka osoba za sebe najbolje zna što je u tom trenutku dobro za nju ili nije. Kao što je već spomenuto, godine jesu važne, ali one nisu ključne za dobar odnos i dobro funkcioniranje veze. Bitno je da je osoba emocionalno zrela i stabilna te da je svjesna mogućih razlika koje bi mogle naići na tom putu. No, ako i nakon tog zaključka odnos i veza ne funkcionira, potrebno je prekinuti na vrijeme. Osuda okoline će uvijek postojati pa makar se radilo i o svega 2 do 3 godine razlike, no to ne znači da zbog okoline netko ne bi mogao biti u vezi sa starijom osobom. Bitno je razumjeti sam sebe i shvatiti ono na čemu mi trenutno stojimo – jesmo li spremni i svjesni svega što to nosi ili nismo.


Sve ostale odgovore na ovo pitanje i savjete koji su stigli, možeš pogledati ovdje.


Pogledajte još:

Pitanje tjedna: Najčešći razlozi zašto ti dečko ne odgovara na poruku istog trena ili nekad samo nestane

Pitanje tjedna: Što pokloniti prijatelju ili prijateljici za posebnu prigodu? Evo 20 ideja!

Pitanje tjedna: Započeti odnos 'prijatelji s povlasticama' ili ne? 4 pitanja koja si moraš postaviti prije

razlika u godinamapitanaj i odgovorisvaštaraveza

Komentari

Ing_rid

Ing_rid

16.07.2021.

Ja ne kuzim ovakve clanke?Pa ima pitanja i odgovori i vi opet stavljate

marija778

marija778

17.07.2021.

pozdrav prijatelju moje ime je Marija Josip, ja i moj suprug smo u braku već 10 godina i živjeli smo mirno do jednog vjernog dana, došao je kući stvarno ljut pokušao sam saznati što se događa, a onda je podigao glas ja i počnem se boriti protiv mene, pokušao sam sve što sam mogao da ga smirim, ali on se bez razloga naljutio na mene i rekao je da će se razvesti od mene, molila sam ga da mi kaže što se događa, sve što je mogao recite je li mu bilo dosta da trebam živjeti u njegovoj kući da me više ne želi u svom životu, plakao sam cijelu noć, zatim želim da kuća mojih prijatelja ostane tamo s njom i rekao sam joj što se dogodilo i ona upoznajte me s dr. alabom koja je pomogla drugim ženama u istoj situaciji i to je ispalo dobro, prije svega nikad ne vjerujem, ali upravo sam rekla da bih trebala probati jer zaista toliko volim svog muža, pa sam ga kontaktirao i on mi je rekao što da radim i učinio sam to, i poslao je snažnu molitvu koju sam morao izgovoriti u sredini noći dok je bacao ljubavnu čaroliju. Bilo je čudo 48 sati kasnije nazvao me jedini suprug rekavši mi da mu je žao što me želi natrag, bila sam tako sretna jer mi je dr. Alaba pomogao i obećao sam sebi da ću potrošiti ovaj testimoney širom svijeta kako bi ga drugi mogli vidjeti i kontaktirati ga, ako trebate pomoć, možete ga kontaktirati putem njegove gmail adrese dralaba3000@gmail.com ili ga možete dobiti putem whatsappa / viber-a s ovim brojem +2349039885856, on je pomoćnik, pošaljite putem Bože da vrati izgubljene ljubavnike i donese ti sreću.

19.07.2021.

Drug Tito je bio 35 godina stariji od Jovanke. Evo Tom Cruise sad ima 30 godina mladju,a Eddie Murphy 40 godina mladju.

Komentiraj i uključi se!

Za komentiranje moraš biti prijavljen na portal - prijavi se ili registriraj ako još nemaš korisnički račun

35.871
članova EKIPE

Postani i ti dio EKIPE! REGISTRIRAJ SE!