1

Na Filipinima je donesen novi zakon prema kojemu učenici i studenti moraju posaditi najmanje 10 stabala kako bi završili osnovnu i srednju školu te fakultet.

'Više od 12 milijuna učenika koji su završili osnovnu školu, gotovo pet milijuna učenika koji su završili srednju školu i gotovo 500 tisuća diplomanata na fakultetima svake godine, ova inicijativa osigurat će se godišnje posadi najmanje 175 milijuna novih stabala', rekao je Gary Alejano, autor prijedloga. 'Čak i uz stopu preživljavanja stabala od samo 10 posto, to bi značilo da će mladima na raspolaganju biti još 525 milijuna stabala u kojima će moći uživati u budućnosti', dodao je za CNN.

via GIPHY


Stabla će se saditi na šumskim područjima, mangrovima i zaštićenim područjima, civilnim i vojnim područjima, zatim urbanim područjima, a sve prema planovima ozelenjavanja jedinica lokalne samouprave. Također, sadit će se i oko neaktivnih i napuštenih rudnika te na svim drugim prikladnim zemljištima. Ova zasađena stabla moraju biti prikladna za lokaciju, klimu i topografiju područja, a prednost će imati i sadnja autohtonih vrsta drveća.


via GIPHY


Agencije su odgovorne za osnivanje rasadnika, proizvodnju sadnica i pripremu mjesta sadnje, zatim za praćenje i ocjenjivanje sadnje te za tehničku podršku i savjetodavne usluge. Također, moraju osigurati sigurnost, prijevoz, protupožarnu zaštitu i medicinsku podršku.

Ova inicijativa je već izazvala veliku pozornost na društvenim mrežama, a u nastavku nam recite što vi mislite o tome u anonimnoj anketi...Foto: Freepik/ Giphy/ Playbuzz

M.S.K./ Izvor

Pogledajte još:

Uživajte uz dekicu, dobro društvo, filmove i bogat program ovaj vikend na zagrebačkom Ribnjaku

Šteka ti znanje hrvatskog jezika? Ovo je odlična stvar za utvrditi gradivo za državnu maturu

Oboružajte se strpljenjem! WhatsApp ponovno uvodi promjene, a ni ovoga puta nisu dobre...

filipinidrvećesadnjaučenicistudenti10 stabalastablazanimljivostvijestinicijativaanketa

Komentari

01.06.2019.

Super ideja.

Komentiraj i uključi se!

Za komentiranje moraš biti prijavljen na portal - prijavi se ili registriraj ako još nemaš korisnički račun

35.853
članova EKIPE

Postani i ti dio EKIPE! REGISTRIRAJ SE!