5

Već smo pisali o djevojkama koje su doživjele razne neugodnosti u školi zbog 'neprimjerene' odjeće: uglavnom se radilo o 'prekratkim' suknjama, 'predubokom' dekolteu ili 'preuskim' trapericama.

Nova žrtva pravilnika o školskom odijevanju bila je 15-godišnjakinja s Floride. Nju je profesorica prozvala zbog 'prekratke' suknje čija je dužina sezala malo iznad koljena. Zar je to zaista neprimjereno? No, tu njenom problemu nije bio kraj.Nemilosrdna profesorica naredila je Mirandi Larkin da odjene ogromnu kričavo žutu majicu s natpisom 'dress code violation' i crvene hlače. Očekivalo se da nesretna tinejdžerica paradira u toj 'odjeći srama' cijeli dan po školi kako bi poslužila kao upozorenje ostalim učenicima. Miranda je odglumila da joj je loše te je napustila nastavu i požalila se svojoj majci koja je bila zgrožena postupkom škole.Majka posramljene djevojke pita se s kojim pravom škola tjera učenike da oblače 'odjeću srama'? Ona smatra da je takva mjera apsolutno neprihvatljiva i neprimjerena te traži odgovore od ministarstva obrazovanja i škole.

Što vi kažete na ovaj slučaj? Nisu li ovakve metode skandalozne?

Foto: abcnews

I.N.

OdjećaSuknjaŠkola

Komentari

08.09.2014.

pa ta suknja ni nije malo iznad koljena. škole su takve i pravila se moraju poštivati, a ova profesorica je poremećena.

08.09.2014.

Pa, iskreno, ne znam ni zašto bi se morala nosit suknja u školu. Bezveze.

08.09.2014.

Suknja se ne nosi u školu, krakto i jasno. Ali ovaj postupak profesorice je djetinjast.

lucijairia

lucijairia

23.09.2014.

pusti odjeću odvedi rasku psihiću

06.10.2014.

Stani malo, u čemu je problem ako djevojka nosi suknju? Naravno , ako je prekratka smatra se neprimjerenom i to je skroz u redu. No gledajmo to s ove strane, srednja škola je vrijeme za eksperimentiranje sa stilom i načinom života kojeg ćemo imati. Tu smo samostalniji nego kada smo bili djeca gdje su nam roditelji diktirali kako ćemo misliti, što nositi , kakvu frizuru ćemo imati... itd. Škola ima neke granice i to smo svi na neke načine prihvatili. Mislim da nema ništa sporno u suknji malo iznad koljena, zaboga imate hrpu cura koje dolaze u kratkim hlačicama i minicama u školu. Ja osobno imam svoj stil koji je pomalo retro i vintage tako da često nosim suknje i haljine u školu i naravno tada se primjereno obučem.

Mislim da je ovaj postupaj prestrog. Ako se profi nije sviđala dužina njene haljine mogla je jednostavno zatražiti da napusti školu i obuče se primjereno. Profa je očito samo iskopleksirana :)

Komentiraj i uključi se!

Za komentiranje moraš biti prijavljen na portal - prijavi se ili registriraj ako još nemaš korisnički račun

35.516
članova EKIPE

Postani i ti dio EKIPE! REGISTRIRAJ SE!