Slika nije pronađena

Već smo pisali o djevojkama koje su doživjele razne neugodnosti u školi zbog 'neprimjerene' odjeće: uglavnom se radilo o 'prekratkim' suknjama, 'predubokom' dekolteu ili 'preuskim' trapericama.

Nova žrtva pravilnika o školskom odijevanju bila je 15-godišnjakinja s Floride. Nju je profesorica prozvala zbog 'prekratke' suknje čija je dužina sezala malo iznad koljena. Zar je to zaista neprimjereno? No, tu njenom problemu nije bio kraj.


Nemilosrdna profesorica naredila je Mirandi Larkin da odjene ogromnu kričavo žutu majicu s natpisom 'dress code violation' i crvene hlače. Očekivalo se da nesretna tinejdžerica paradira u toj 'odjeći srama' cijeli dan po školi kako bi poslužila kao upozorenje ostalim učenicima. Miranda je odglumila da joj je loše te je napustila nastavu i požalila se svojoj majci koja je bila zgrožena postupkom škole.


Majka posramljene djevojke pita se s kojim pravom škola tjera učenike da oblače 'odjeću srama'? Ona smatra da je takva mjera apsolutno neprihvatljiva i neprimjerena te traži odgovore od ministarstva obrazovanja i škole.

Što vi kažete na ovaj slučaj? Nisu li ovakve metode skandalozne?

Foto: abcnews
I.N.

odjeća suknja Škola

Još vijesti