4

52%

Da, to bi poslalo poruku tolerancije mladima

Treba li sljedeća Disneyjeva junakinja biti homoseksualne orijentacije?

48%

Ne, to bi bila posve pogrešna poruka

Od Pepeljuge koja čeka svog princa da ju spasi, preko Male sirene koja daje svoj glas u zamjenu za ljubav s momkom u kojeg se zaljubila pa sve do Snjeguljice koju tek poljubac princa vraća u život – sve Disneyjeve junakinje ovise o svojim simpatijama.

Kako onda naučiti male djevojčice da odrastu u sposobne, samouvjerene žene koje se same bore za ono što žele postići i preuzimaju inicijativu kada je potrebno? Baš to je ono što muči priličan broj Disneyjevih fanova koji im zamjeraju što su gotovo sve princeze ranjive, slabe i ovisne o muškarcima.

Čini se da su ih tvorci animiranih filmova čuli jer crtić Moana prikazuje snažnu i neovisnu djevojku koja nije nesretno zaljubljena, a promjena se vidi i u njenom fizičkom izgledu, od jačih nogu do većih usana. 'Ona skače s litica i radi još mnogo hrabrih stvari pa smo željeli njen fizički izgled prilagoditi tim akcijama' objašnjavaju Ron Clements i John Musker koji su radili na crtiću.A sada kada se to dogodilo, fanovi na društvenim mrežama postavljaju pitanje Disneyju je li došlo vrijeme da jedna od njihovih princeza bude homoseksualne orijentacije?

U tom smislu napravljen je prvi korak u crtiću Finding Dory gdje se pojavljuje prvi lezbijski par mama, a postoje neki koji smatraju da takav potez jako važan.Komentirajući takve zahtjeve, John Musker je rekao: 'Lako je moguće da sljedeća princeza bude lezbijka. U Pixaru su otvoreni za sve mogućnosti samo se treba pojaviti dovoljno odvažna ekipa.'
Što vi mislite o toj ideji?

I.N.

Pročitajte još:

Lijepe i mrtve: poznate princeze u stravičnom Halloween izdanju

'Plus-size' princeze iz Disneyja i 'girl-power' legići

Kakva varka: Disneyjeve junakinje ovako izgledaju bez šminke


PrincezeHomoseksualnost

36.210
članova EKIPE

Postani i ti dio EKIPE! REGISTRIRAJ SE!