0

Prema tvrdnjama jedne učenice, došlo je do seksualnog uznemiravanja na satu profesora, no on se oglušio na sam događaj, piše Glas Istre. Kolega iz razreda na satu ju je pipkao i zavlačio joj ruke u gaćice i grudnjak...

via GIPHY


Učenica je roditeljima rekla što se dogodilo i oni su urgirali kod ravnateljice Gordane Ćoso. Ravnateljica je potom, uz suglasnost Školskog odbora, donijela odluku o izvanrednom otkazu dotičnom profesoru. Nekoliko dana nakon donesene odluke ju je poželjela povući i vratiti profu na posao, ali se s time nije složio Školski odbor. Sada je i ona smijenjena, ali se i dalje pojavljuje na poslu. Prilično zamršena i skandalozna priča, zar ne?

Novinarka Glasa Istre je insajderske informacije saznala od člana Školskog odbora koji je rekao da je razlog smjene ravnateljice njezin odnos s tim profesorom – ona ga, navodno, štiti i pokriva već duže vrijeme. 'Škola već duže vremena ima problema s tim profesorom, a ovo što se dogodilo na satu je bila kap koja je prelila čašu', tvrdi njihov izvor. On navodno uredno kasni na nastavu ili se uopće ne pojavljuje na radnom mjestu, a slučaj nereagiranja na neprimjereno seksualno ponašanje je samo posljednja 'epizoda'. Zbog svojeg davanja pa povlačenja odluke o otkazu, sada je nastradala ravnateljica. U nju je povjerenje izgubio Školski odbor...


via GIPHY


No, i ona je jučer došla na posao, čime je dala do znanja da ne priznaje odluku o smjeni. Odbila je komentirati išta do konačne odluke nadležnih institucija i pobjegla od novinarke Glasa Istre. Istovremeno je vršiteljicom dužnosti ravnateljice imenovana dosadašnja predsjednica Školskog odbora Sanja Benazić-Kliba.

Pitate se zašto uopće pišemo o tome? Ako je vaš odgovor potvrdan, evo odgovora... Ovaj slučaj zorno prikazuje što se može dogoditi u stvarnosti, a nezamislivo je uopće pretpostaviti – iz ovih dviju premisa nije moguće doći do ove konkluzije (te riječi ćete čuti na satu logike). Ima još jednu pouku: svi moramo obavljati svoje poslove kako bismo sačuvali svoj status. I naravno, bitna je informacija kako bi se spriječilo buduće zlostavljanje svih vrsta u školama, pa tako i seksualno. Na njega ne smijemo NE reagirati!

Foto: Shutterstock/Giphy

M.Z.
Provjeri još...

Izvanredno stanje u osječkoj školi – učenik skalpelom prijetio da će ubiti sebe i kolege!

Zar je to moguće?! Za seksualno zlostavljanje učenice u školi u Slavoniji domar NIJE dobio otkaz

VIDEO Procurila snimka s maturalne zabave – pogledajte brutalni nokaut koji je učenik zadao profesoru

skandaloznoučeniciprofaravnateljica

36.215
članova EKIPE

Postani i ti dio EKIPE! REGISTRIRAJ SE!