Slika nije pronađena

Prema tvrdnjama jedne učenice, došlo je do seksualnog uznemiravanja na satu profesora, no on se oglušio na sam događaj, piše Glas Istre. Kolega iz razreda na satu ju je pipkao i zavlačio joj ruke u gaćice i grudnjak...


via GIPHY


Učenica je roditeljima rekla što se dogodilo i oni su urgirali kod ravnateljice Gordane Ćoso. Ravnateljica je potom, uz suglasnost Školskog odbora, donijela odluku o izvanrednom otkazu dotičnom profesoru. Nekoliko dana nakon donesene odluke ju je poželjela povući i vratiti profu na posao, ali se s time nije složio Školski odbor. Sada je i ona smijenjena, ali se i dalje pojavljuje na poslu. Prilično zamršena i skandalozna priča, zar ne?

Novinarka Glasa Istre je insajderske informacije saznala od člana Školskog odbora koji je rekao da je razlog smjene ravnateljice njezin odnos s tim profesorom – ona ga, navodno, štiti i pokriva već duže vrijeme. 'Škola već duže vremena ima problema s tim profesorom, a ovo što se dogodilo na satu je bila kap koja je prelila čašu', tvrdi njihov izvor. On navodno uredno kasni na nastavu ili se uopće ne pojavljuje na radnom mjestu, a slučaj nereagiranja na neprimjereno seksualno ponašanje je samo posljednja 'epizoda'. Zbog svojeg davanja pa povlačenja odluke o otkazu, sada je nastradala ravnateljica. U nju je povjerenje izgubio Školski odbor...


via GIPHY


No, i ona je jučer došla na posao, čime je dala do znanja da ne priznaje odluku o smjeni. Odbila je komentirati išta do konačne odluke nadležnih institucija i pobjegla od novinarke Glasa Istre. Istovremeno je vršiteljicom dužnosti ravnateljice imenovana dosadašnja predsjednica Školskog odbora Sanja Benazić-Kliba.

Pitate se zašto uopće pišemo o tome? Ako je vaš odgovor potvrdan, evo odgovora... Ovaj slučaj zorno prikazuje što se može dogoditi u stvarnosti, a nezamislivo je uopće pretpostaviti – iz ovih dviju premisa nije moguće doći do ove konkluzije (te riječi ćete čuti na satu logike). Ima još jednu pouku: svi moramo obavljati svoje poslove kako bismo sačuvali svoj status. I naravno, bitna je informacija kako bi se spriječilo buduće zlostavljanje svih vrsta u školama, pa tako i seksualno. Na njega ne smijemo NE reagirati!

Foto: Shutterstock/Giphy

M.Z.

Provjeri još...

Izvanredno stanje u osječkoj školi – učenik skalpelom prijetio da će ubiti sebe i kolege!

Zar je to moguće?! Za seksualno zlostavljanje učenice u školi u Slavoniji domar NIJE dobio otkaz

VIDEO Procurila snimka s maturalne zabave – pogledajte brutalni nokaut koji je učenik zadao profesoru

skandalozno Učenici profa ravnateljica

Još vijesti