Maske inspirirane filmovima i serijama

Bliži se karneval i sve je manje vremena za smišljanje, nabavljanje, a pogotovo izradu kostima. Ako se planiraš maskirati inspiriraj se, vizualiziraj ideju i lagano kreni u realizaciju.

Nemoj dopustiti da u nedostatku ideje za karneval (ponovo) staviš uši, rep, nacrtaš nos i brčiće i glumiš crnu mačku ili tigricu. Oslobodi svoju kreativu i pokaži je u najboljem izdanju. Ako si ljubiteljica filmova i serija, donosimo ti ideje kako na jedan dan postati junakinja nekih od hitova 2023. godine.

Mala sirena
U 2023. izašao je film o omiljenoj Disneyevoj morskoj sireni – Ariel. Disney je napravio zaokret i u potpunosti promijenio izgled svoje junakinje. Ako se želiš maskirati u Ariel, na tebi je da odabereš hoće li tvoja maska biti po uzoru na animirani ili igrani film ili ćeš se pak maskirati u nekog drugog lika, na primjer Ursulu!

Televizijski likovi - 1

Barbie
Kad je riječ o filmskim hitovima 2023., bilo bi šašavo ne spomenuti film o omiljenoj plastičnoj lutki koja je napokon oživjela u igranom filmu. Osim što se možeš maskirati u The Barbie koju je utjelovila Margot Robbie, možeš na jedan dan postati bilo koja Barbie lutkica i možeš rekreirati jedan od njihovih brojih outfita.

Televizijski likovi - 3


Wonka
Film o Wonki prije nego što je postao vlasnikom najbolje tvornice čokolade na svijetu uljepšao je kraj 2023. godine. Osim Wonke, u filmu je paleta zanimljivih likova koja bi ti mogla biti zanimljiva za rekreirati.

Televizijski likovi - 6

Spider-Man
Ako voliš superjunake i Spider-Man serijal, baci oko na stotinu različitih superjunaka i zlikovaca koji se pojavljuju u animiranom filmu Spider-Man: Across the Spider-Verse. Mogla bi pronaći svoj ovogodišnji kostim.

Televizijski likovi - 7

Amy Lau iz serije Beef
Netflixova serija Beef od svog je početka emitiranja u 2023. pobrala brojne nagrade i pozitivne kritike. Glavna protagonistica Amy Lau poslovna je žena zanimljivog stila koji postaje upečatljiviji nakon naglog makeovera. Ako ti se sviđa ova serija, pokušaj rekreirati jedan od Amynih izdanja, ne bi trebalo biti teško.

Televizijski likovi - 4

Charlie Cale iz serije Poker face
Poker face je kriminalistička serija koja se bazira na istraživanju ubojstava. Sva ta ubojstva imaju poveznicu, a to je Charlie Cale koja radi u casinu. Osim što ima sposobnost prepoznavanja laži, ima i osebujan stil te bujnu frizuru koje možeš rekreirati u ovoj festivalskoj sezoni.

Televizijski likovi - 5

Spice girls
Ovo je uvijek dobra last-minute ili grupna maska. Ako je u pitanju grupna maska vjerojatno je najteži dio odrediti tko će biti koja Spajsica. Najbolje od svega je što su varijacije bezbrojne. Ove godina bi u fokusu mogla biti Victoria Backham zahvaljujući Netflixovom dokumentarcu Backham.

 


 

 

 

karneval maškare kostimi film serija

Još vijesti