Big Bang Theory

Nakon gledanja epizode za epizodom, sezone za sezonom, vjerojatno ćeš do kraja serije znati nešto više o tematici s kojom se bavi. U nekim serijama možeš i naučiti neku fora činjenicu ili se upoznati s nekom temom.

Prije nego što pomisliš da ti donosimo listu dokumentaraca, nije to u pitanju. Radi se o običnim serijama koje i inače gledaš – jer neku s ove liste si sigurno već gledala. Zabavne su, to im je glavno, ali s obzirom da se radi o prilično određenoj temi, kroz seriju i njene epizode, likovi nas nešto i nauče. Kada se nešto uči u školi, nećemo to nikako moći zapamtiti, ali ako nešto kaže lik iz serije, kao spužva usišemo sve te informacije. I onda netko kaže da je gledanje serija gubljenje vremena! Donosimo ti listu od 9 serija uz koje gledatelji i zapamte pokoju korisnu informaciju.

1.House
Doktor House te može naučiti zanimljive stvari o medicini i o ljudskom tijelu. Naravno, to što gledaš ovu seriju ne znači da je pametno da si sama postavljaš dijagnoze kada ti je nešto. Ipak, može te naučiti neke stvari o vlastitom tijelu koje inače vjerojatno ne bi znala.

2.Big Bang Theory
Sheldon i ekipa su super zabavni, ali kako su u fokusu i oni, ali i njihov posao, pogotovo Sheldon koji je kao enciklopedija, možeš od njega tijekom epizoda naučiti i poneku zanimljivost. Možda ti ostane u glavi!

Serije Likovi iz serija koji živciraju ljude: Top 10 najiritantnijih

3.Grey's Anatomy
Drama koja će te zabavljati dugo dugo jer ima hrpetinu sezona. Iako je fokusirana na živote i odnose zaposlenika bolnice, tijekom gledanja možeš naučiti razne stvari iz medicine, kao i neke medicinske pojmove.

4.Breaking Bad
Osim što će te naučiti kako napraviti drogu, što su informacije koje se nadamo da nećeš koristiti, možeš ipak pokupiti i koju korisnu informaciju iz područja kemije.

5.How to Get Away with Murder
Pravna serija koja će te naučiti neke pojmove iz tog svijeta, ali i možeš naučiti i ponešto iz psihologije. Serije je odlična i natjerat će te dok ju gledaš i da koristiš logiku i razmišljaš dok pokušavaš doći do nekih zaključaka.

6.Bones
Forenzičke serije nekada stvarno mogu naučiti puno toga. Bones je samo jedna od takvih serija, ali i CSI ili Criminal Minds mogu biti u ovoj kategoriji.

Prijatelji Životne lekcije koje možeš pokupiti iz „Prijatelja“: 10 situacija kada su nas kroz smijeh nečemu i naučili

7.Sherlock
Ako nećeš samo gledati u ekran, ovo je još jedna od serija koje će te natjerati da razmišljaš dok ju gledaš. Čak i da ti se to ne da, svejedno možeš od Sherlocka pokupiti koju pametnu činjenicu.

8.The Queen's Gambit
Serija koja će ti pružiti mali uvid u šah! Kada se prvi put prikazala na Netflixu, Google je eksplodirao od pretraživanja vezanih za šah i njegova pravila, odjednom su ga svi željeli naučiti igrati. U seriji ćeš vidjeti kako to otprilike izgleda, a možeš naučiti i neke poteze.

9.The Tudors
Zadnja serija donosi lekciju iz povijesti. Dok ćeš pratiti život Henryja VIII. i sve njegove ljubavne odnose, usput ćeš i zapamtiti nešto. Naravno, nije sve što se u seriji prikazuje skroz povijesno točno, ali neke stvari jesu. Još jedna serija koja će te naučiti nešto iz povijesti može biti i „The Crown“.

serije lista serija naučiti nešto učiniti pametnijom koju seriju gledati popis serija pune korisnih informacija tjerati na razmišljanje

Još vijesti