Rose i Jack

U susret prazniku zaljubljenih, odlučili smo sastaviti playlistu najljepših ljubavnih pjesama svih vremena.

To su one pjesme u kojima ćete uživati ako ste sretno zaljubljeni. Čak i ukoliko ste duboko razočarani, nakon što odslušate 12 probranih top pjesama, garantiramo vam da ćete početi nazad vjerovati u pravu ljubav.

Moć romantičnih pjesama je čarobna pa vam mi donosimo „top srcedrapajuće“ i najsnažnije romantične pjesme svih vremena.


1. When a Man Loves a Woman

Percy Sledge bio je prvi koji je otpjevao ovu kultnu ljubavnu pjesmu, a napisali su je Calwin Lewis i Andrew Wright. Pjesma se šezdesetih popela na prvo mjesto Billboardove Hot 100 ljestvice. Michael Bolton je 1991. napravio obradu pjesme i također se proslavio, pjevajući iste stihove o svemu onome što će muškarac učiniti za ženu koju uistinu voli.

2. Can't Take My Eyes Off of You

Pjesma iz 1967. koju su napisali Bob Crewe i Bob Gaudio, a otpjevao ju je Frankie Valli. I ova je pjesma bila među najvećim hitovima, zaradila zlatnu ploču, osigurala mjesto na Billiboardovoj ljestvici i vinula se u bezvremenski ljubavni evergreen.

 

3. Fly Me to The Moon

Ovu pjesmu je 1954. napisao Bart Howard, prvotno je nazvavši „In Other Words“. Prvo ju je otpjevala Kaye Ballard, a zatim i Frank Sinatra koji ju je proslavio. Osim što se u pjesmi voljena osoba poziva na Mjesec i šetnju među zvijezdama, stihovi su izrazito romantični te se kroz njih iskazuje ljubav i poštovanje prema voljenoj osobi.

 

4. Be My Baby

Nezaboravni hit šezdesetih koji je otpjevao ženski bend Ronnettes, u sastavu sestara Veronice i Estelle Bennett te njihove rođakinje Nedre Talley. Ova je pjesma doživjela popularnost nakon što ju je Martin Scorsese uvrsio u kriminalističku dramu „Mean Streets“.

 

5. Stand by Me

1961. izveo ju je američki pjevač i tekstopisac Ben E. King. No, bilo je i drugih i više nego popularnih reizdanja, poput one u režiji slavnih Beatlesa. Uvrštena je među 500 najvećih hitova svih vremena.

 

6. I Will Always Love You

Iako vrlo vjerojatno ovu pjesmu znate samo u izvedbi Whitney Houston, nju je napisala i prvo izvela Dolly Parton. Whitney je snimila vlastitu verziju pjesme za soundtrack filma „The Bodyguard“ i tako postala jedna od najmoćnijih ljubavnih pjesama svih vremena

 

7. Pretty Woman

Iako je ova pjesma nastala šezdesetih, proslavila se trideset godina kasnije u filmu „Pretty Woman“, s nezaboravnom Julijom Roberts i Richardom Gereom.

 

8. The Time of My Life

Pjesma koju su napisali Franke Previte, John DeNicola i Donald Markowitz i koja nam odmah padne na pamet ako nam netko spomene film „Dirty Dancing“. Samo nemojte baš isprobavati kod kuće onu scenu legendarnog plesa i gracioznog podizanja, kao što je to Patrick Swayze napravio s Jennifer Beals.

 

9. My Heart Will Go On

Pjesma i tekst koji odmah povezujemo uz Titanic, a kojem se ove godine navršava 25 godina od premijernog prikazivanja u kinima. Ova je balada Celine Dion definitivno jedna među najpoznatijim himnama ljubavi.

 

10. All of Me

Pjesma Johna Legenda u kojoj pjevač posvećuje stihove i emocije svojoj supruzi Chrissy Teigen. Spot za pjesmu snimljen je u Italiji par dana prije vjenčanja ovog zvjezdanog para, a u njemu se pojavljuje i Chrissy. Stoga nije niti čudo da mladenci diljem svijeta vrlo rado uzimaju upravo ovu skladbu za svoj prvi ples.

 

11. Perfect

Ed Sheeran je ovom izvedbom osvojio publiku, a njegova prelijepa pjesma tijekom 2017. nije silazila s trona najslušanijih. Divnu baladu posvetio je toj jednoj posebnoj djevojci u koju se zaljubio preko ušiju i koja je njemu savršena.

 

12. Just the Way You Are

Američkom kantautoru Bruni Marsu je ova pjesma bila debitantski solo singl koji je 2010. osvojio planetu. U stihovima pjesme Bruno hvali ljepotu djevojke, a budimo iskreni – koja djevojka ne želi čuti tako lijepe riječi?

 

 

valentinovo 2023 najbolje ljubavne pjesme svih vremena top lista najboljih ljubavnih pjesama playlista za valentinovo

Još vijesti