Miley Cyrus i Shakira u novim spotovima

Kad se osjećamo povrijeđeno i izdano nakon burnog prekida ili prijevare, ima li štogod bolje nego da si pustimo neku glazbu pa da nas oraspoloži.

E sad, ako si glazbenica ili pjevačica i doživjela si nešto takvo, ne samo da ćeš si pustiti pjesmu, nego ćeš iskoristiti trenutak slomljenog srca i povrijeđenog ponosa kao inspiraciju za najbolju osvetničku pjesmu.

To su učinile Shakira i Miley Cyrus i jednostavno osvojile Internet svojim hitovima u kojima šalju poruku svojim bivšima. Očito da se ljudima sviđa, jer nije riječ o onim klasičnim ljubavnim žalopojkama, već govore o snažnim ženama , koje usprkos svemu izlaze kao pobjednice i idu hrabro dalje kroz život.

Vjerujemo da ste već čule Shakirinu i Mileyinu pjesmu, no koje su još to pjesme koje bi ti mogle pomoći u trenucima nakon prekida? Malo smo porazmislile o domaćoj glazbenoj sceni i pronašle pjesme čiji stihovi govore o prevarenim ženama, ali koje se poput feniksa izdižu iz pepela i koračaju hrabro dalje

1. Jelena Rozga – Tsunami

Kroz pjesmu govori kako je totalno svjesna da on izlazi van i da je vara s drugom. Stoga, Jelena pjeva kako „ostavlja ga ovih dana“, jer citiramo: „ne da da je pravi budalom“. Ovo je pjesma s dobrom porukom za sve cure koje njihovi dečki ne poštuju pa šaraju uokolo. Bitno je krenuti dalje i osloboditi se takve toksične veze, jer nije on jedini na ovome svijetu.

2. Severina – „Mrtav bez mene“

Pjesma je o prevarenoj ženi koja bi najradije varalicu koji joj je radio iza leđa „zadavila zubima i srce izvadila rukama“. No, u toj svoj boli i bijesu i dalje ostaje racionalna pa „ipak neće s njim uprljati ruke“, već će ga pustiti da se pati, jer kako kaže: „ionako si mrtav bez mene“.

 

3. Alka Vuica – Varalica

Ona zna da je on vara pa mu poručuje neka samo i dalje nastavi, jer nju ne može prevariti. „Ajde sada idi s milim Bogom, preživjet ću ja bol, zavit ću si rane, ne pamtim ja tugu, samo sretne dane“, kaže Alka u pjesmi staroj više od dva desetljeća, ali s uvijek snažnom i moćnom porukom.

 

 4. Maja Šuput – Raj i pakao

Maja pjeva o dečku zbog kojeg je „išla sve do kraja svijeta“. No, usprkos svemu što je radila za njega, priča nema sretan kraj, jer ga je „našla negdje na Balkanu, u njenome stanu, kako ljubi je“. Zbog toga ga ona optužuje da „ima srce lopova“ i poručuje mu kako je sad gotovo, jer joj je lagao.

5. Zsa-Zsa – Volim što te ne volim

Kroz pjesme Zsa-Zsa shvaća da joj je bolje i bez njega. „Ti molit ćeš me da te volim, a ja ti sada mogu reći da će suze tvoje godinama teći“, prijeti Zsa – Zsa u stihovima.

 

6. Aleksandra Radović – „Živeo kraj“

Ok, Aleksandra možda nije dio hrvatske glazbene scene, ali Aleksandra je popularna pjevačica iz susjedne nam Srbije i pjesma je toliko moćna da je morala završiti na listi. Umjesto da kuka zbog prekida, Aleksandra vrlo energičnim ritmovima slavi što je došao kraj nečem što ionako nije valjalo. Zahvaljuje se za sve dobro i zlo i odlazi dostojanstveno, uzdignute glave.

najbolje hrvatske pjesme za raskid domaći stihovi nakon prekida domaći stihovi za raskid severina-mrtav bez mene jelena rozga-tsunami maja šuput-raj i pakao

Još vijesti