Billie Eilish i njezine transformacije

Pjevačica Billie Eilish proslavila je 18. prosinca svoj 21. rođendan.

21. rođendan zvijezde koja je apsolutni fenomen 21. stoljeća i koja je zadivila svijet svojim glazbenim talentom.

Svoju karijeru započela je 2016. sa svojom pjesmom „Ocean Eyes“, a od tada niže samo uspjehe. Njezin debitantski studijski album iz 2019. debitirao je na vrhu Billboardove ljestvice te je te godine bio najprodavaniji album. Sa samo 21 godinom, vlasnica je pet nagrada Grammy i tri nagrade MTV-a. Ušla je i u Guienessovu knjigu rekorda, kao najmlađa osoba, prva žena i jedini glazbeni umjetnik koji je iste godine osvojio nagradu Grammy u četirima glavnim kategorijama (za album godine, snimku godine, pjesmu godine i najboljeg novog glazbenika).

Osim njezinih glazbenih uspjeha, pažnju je privlačila promjenama stila i boje kose. Kao pravoj kameleonki, sve joj je dobro pristajalo i svaki puta je oduševila, a mi smo se prisjetili svih njezinih transformacija protekom godina.

1. Billie s kosom poput Daenerys Targaryen

Upoznali smo je te 2016. dok je imala samo 13 godina, a ovo je jedna među njezinim prvim objavama na Instagramu. Tada je imala kosu ledeno plave nijanse, baš kao majka zmajeva iz serije „Igre prijestolja“. Kada su je mediji pitali da komentira svoj modni stil, tada je rekla kako voli biti zapamćena i izgledati nezaboravno. Billie je već od svojih prvih pojavljivanja u javnosti poznata po tome što odlično nosi predimenzioniranu odjeću. Očigledno je kako je oversized osvojio njezino srce u ranim tinejdžerskim danima te je takvome stilu ostala vjerna godinama kasnije.

 

 

2. Faza pepeljasto plave nijanse sa srebrnim pramenovima

2017. godine kada su izdavačke kuće objavile njezine prve pjesme i spotove, Billie se odlučila za malu promjenu i obojala kosu u pepeljastu nijansu.

 

 

3. Pepeljasta i dalje, ali s rozim odsjajem

Krajem 2017. i početkom 2018. odlučila je opet malo eksperimentirati. Njezino bijedom tenu pristaju pepeljaste nijanse, ali odabir pepeljasto plave nijanse s blago rozim odsjajem, predstavljalo je odlično osvježenje od tmurnih i sivih tonova na njezinoj glavi. Već je tada Billie počela pokazivati ljubav prema modnim dodacima, a ovo su doba obilježili masivni zlatni lanci i naušnice.

 

 

4. Kosa plave boje, plave kao modro more

Zapravo mrzim plavu boju i ne znam kako sam opće završila s plavom bojom kose“, rekla je Billie u izjavama za medije. Ne znamo što ju je držalo vjerno toj nijansi par mjeseci ako su joj ti tonovi bili toliko omraženi, ali od rujna 2018. do ožujka 2019. imala je nekoliko varijacija plave na svojoj glavi; od tamnoplavih nijansi do tirkiznog ombrea.

 

 

5. Faza „tinta crne kose“

Ovdje Billie izgleda poput Snjeguljice, znate kako već to ide u bajci, Snjeguljica je princeza sa „licem bijelim poput snijega i kose crne poput ebanovine“. Znamo da Billie obožava crnu boju pa vjerujemo da se ugodno osjećala nakon što se napokon riješila plave boje kose. Te 2019. ušla je u Guinnesovu knjigu rekorda, a njezin novi izgled i pojavu  javnost je okarakterizirala kao istodobno mračnom i energičnom. 

 

 

6. Najpoznatija transformacija: bojanje kose u zeleno-crnu nijansu

Zelena kosa pretvorila se u njezin zaštitni znak. No, kako je neke oduševila, drugima je postala laka meta za ismijavanje. Zbog svoje frizure postala je predmet poruge pa se jednom prilikom kroz šalu obračunala s hejterima, psovajući ih i tražeći da već jednom „začepe“. U svakoj šali ima pola istine, a na kraju se ispostavilo kako zeleno-crna kosa uopće nije bila njezina, već da je cijelo vrijeme nosila periku. Naime, pjevačica je tjednima eksperimentirala s različitim frizurama, sve dok nije pronašla onu koja joj se sviđa.

 

 

7. Kao platinasta plavuša oborila još jedan rekord

U ožujku 2021. obožavatelje je oduševila promijenom imidža. Transformacijom u platinastu plavušu i objavom na Instagramu, njezina je fotografija postala jedna od najlajkanijih objava na toj društvenoj mreži - ikad. U ovome trenutku broj lajkova iznosi 22 milijuna. Ne možemo nikako zaboraviti njezino pojavljivanje na Met Gali te godine kada je sa svojim stajlingom podsjetila na holivudsku ikonu Marilyn Monroe, ali i na princezu iz Disneyevih bajki.

 

 

 

8. Zavodljiva brineta

Ta joj boja toliko dobro stoji, da vjerujemo kako je smeđa boja i njezina prirodna boja kose. Kosu je skratila, ostavivši razbarušene šiške, što pomalo podsjeća na „fudbalerku“; a možemo reći da ova nijansa savršeno ističe njezine ledeno -plave oči.

 

 

Tamno smeđoj nijansi vjerna je već punih godinu dana. No, nismo sigurni je li prošlo vrijeme eksperimentiranja s bojama na glavi i hoće li nam Billie prirediti u međuvremenu još kakvu transformaciju.

S kojom ti se bojom kose Billie najviše sviđa?

Ukupno glasova:

billie eilish promjena boja kose kraljica transformacije Billie Eilish proslavila rođendan kameleonka

Još vijesti