Titanic

Rose i Jack su bili jedan od najpoznatijih filmskih parova ikad! Nema tko ne zna za njih i njihovu romantično-tragičnu priču. Od njih kao para zapravo možemo naučiti puno toga o tome što je ljubav i kako veza treba izgledati.

Ničija veza nije savršena pa tako ni njihova, ali ipak prevladava ono dobro i pozitivno. Bili su par na koji se zapravo po nekim stvarima svi možemo ugledati. Njihova je romansa jedna od najpoznatijih na svijetu, a iako je po nekima krenula sumnjivo – jer Rose je bila zaručena za drugog muškarca kada se počela družiti s Jackom i pozirati mu, ipak ju gledamo kao super romantičnu priču. Svaki bi par mogao od njih naučiti nekoliko sitnica! Po čemu bi nam to oni mogli biti uzor? Izdvajamo ti 8 razloga zašto su tako super par i što možeš naučiti od njih i njihove ljubavi.

1.Nije bitno koliko tko ima novaca
Novac nije faktor u vezi, barem ne bi trebao biti. Biti s nekim samo zato jer je bogat je glupa odluka ili odbiti nekoga zato jer je siromašan također nije najbolja odluka. Kada je u pitanju ljubav, ne bi trebali gledati koliko tko ima novaca. Iako ih je lijepo imati, nije novac sve na svijetu. Jack i Rose ne bi nikad završili zajedno da je ona bila materijalist i ostala bi u nesretnoj vezi.

2.Budi s nekim tko te tjera da izađeš iz svoje zone komfora
Partner koji će te izazivati da napraviš nešto što nikad nisi nije osoba od koje bi trebala bježati, osim ako te tjera na nešto loše za tebe ili opasno. Jack je za Rose definitivno bio netko izvan zone njenog komfora. Bio je šašav, zaigran i spreman uvijek na gluposti te i nju tjerao da uživa u trenutku – što nije bilo nešto na što je ona navikla.

Riverdale Neugodno: Slavni parovi koji su morali glumiti zajedno u filmu ili seriji i nakon što su prekinuli

3.Nekad se trebamo odreći nečega zbog osobe koju volimo
Da bi veza funkcionirala i opstala, nekad će obje strane morati popustiti i pristati na neke stvari na koje baš i ne žele pristati. Pitanje je li ti bitniji tvoj ego ili vaš odnos. Rose se odrekla čamca za spašavanje zbog Jacka! Možda to i nije bila najpametnija odluka, ali je pokazala koliko joj je stalo do njega i da je za njega spremna napraviti baš sve.

4.Budi s nekim tko će te nasmijavati i s kim ćeš se smijati
Veza između ostalog treba biti i zabavna! Biti s nekim s kim se nikada ne smiješ i s kim se ne zabavljaš baš i nije veza kakvoj bi trebala težiti. Ako se ne možete zabavljati i smijati zajedno, možda niste u pravoj vezi.

5.S osobom koja je baš za tebe ćeš biti super opuštena
Nećeš se brinuti o sitnicama i samo ćeš se opustiti i biti ti, ona ti kakva si inače iza zatvorenih vrata kada nitko ne gleda. Znaš da te ta osoba neće osuđivati i kad se tek upoznate imat ćeš osjećaj kao da se znate već godinama.

6.Uvijek budi otvorena za ljubav – nikad ne znaš kad će se pojaviti
Nikad ne znaš kad u tvoj život može ući tvoja prava ljubav. Uglavnom se to događa onda kada najmanje očekujemo. Pogledaj samo Rose i Jacka! Sigurno oboje, a pogotovo ona, nisu očekivali da će na Titanicu upoznati ljubav svog života.

Titanik Činjenice o 'Titanicu' koje ne znaju ni najveći fanovi: Tko je trebao glumiti Jacka i zašto je stari par bitan?

7.Ne odustaj čak ni kad je teško i ako je sve protiv vas
Nije svaka veza lagana i nekada će neki odnosi naići na prepreke već na početku. Najlakše je odustati! Ne bi to trebala raditi. Pogotovo ako ti instinkt govori da je to TO. Čak ni kada je teško ni ako je sve protiv vas – ne odustaj jer ako vam je suđeno, stvari će se posložiti.

8.Nevolje će vas ojačati
U svakoj vezi će doći i onaj period kada neće sve biti bajno. Svađe, sumnje, neslaganja…to su sve samo male prepreke koje će vas kao par ojačati. Nikad to nemoj protumačiti kao znakove da niste jedno za drugo jer nevolje su dio svake veze. Ako ih prijeđete, izaći ćete na drugu stranu kao čvršći i bliži.

titanic Rose I Jack filmski par likovi iz filma couplegoals ljubavi uzor razlozi ljubavne lekcije iz titanica

Još vijesti