Little Miss Sunshine

Svi ponekad imamo dane u kojima smo tužni, plačljivi i u kojima nam je svijet jedno izrazito sivo mjesto.

Filmovi pak mogu biti jedan od načina kroz koji bježimo od stvarnosti i koji nam mogu pomoći da se opustimo i zabavimo. Čak i kad se nosimo s poteškoćama ili problemima s mentalnim zdravljem, kroz film možemo zaroniti u neki drugi svijet i fokusirati se na likove, radnju i priču pa to može pomoći da barem na kratko zaboravimo na svoje probleme.

Stoga vam predlažemo opcije za gledanje filmova kad ste tužni. Ovi će vam filmovi pomoći da se i nasmijete i zaplačete, ali i da pokušate razmišljati u malo drugačijem smjeru.

500 Days of Summer

Film govori o dečku koji je totalno slomljen kada njegova djevojka iznenada odluči prekinuti s njim. On krene razmišljati o 500 dana njihove veze, pitajući se što je pošlo po zlu. No, u tom procesu on ponovno otkriva sebe. Ako se trenutačno možda osjećate tužno, ovaj film vam može ukazati na to da se sreća i nove prilike mogu naći odmah iza ugla, samo ako smo se spremni pokrenuti.

Little Miss Sunshine

U ovom ćete filmu upoznati obitelj koja u zadnji tren kreće na putovanje u starom žutom kombiju kako bi glavna junakinja Oliva stigla na natjecanje ljepote. Upravo je ambiciozna djevojčica Olivia naša „Miss Sunshine“. Njezina prezaposlena mama Sherly svakog je trenutka na rubu sloma, njezin tata svoju depresiju skriva optimizmom, stariji brat se zavjetovao na šutnju dok ne postane pilot, ujak promišlja o samoubojstvu nakon nesretne ljubavi, a djed ima problema s heroinom. Da, ovu biste obitelj nazvali disfunkcionalnom, ali ima tu puno ljubavi, puno suosjećanja i vrlo komičnih elemenata.

 

Soul Surfer

Film se temelji na istinitom događaju i prati mladu djevojku Bethany koja je bila strastvena surferica. No, onda joj se dogodilo nešto prestrašno. U napadu morskog psa ostala je bez ruke. No, usprkos svim preprekama, ova hrabra djevojka vraća se nazad u more i kreće se baviti opet onime što zna najbolje – surfati.

 

Silver Linings Playbook

Nakon boravka u bolnici za mentalne bolesti, bivši učitelj vraća se svojim roditeljima i pokušava se pomiriti s bivšom ženom. No, stvari postanu izazovnije kada Pat (Bradley Cooper), upoznaje tajanstvenu djevojku (Jennifer Lawrence), koja se bori s vlastitim problemima. Ovo je film koji će vam pokazati da se uvijek možete oporaviti i da vas ljubav može pronaći na neočekivanim mjestima.

Inside Out

Ovaj Dinseyev animirani film donosi nam priču o 11-godišnjoj djevojčici s dubokim i složenim emocijama. U filmu ne ćete naći onu sveprisutnu filozofiju „samo misli pozitivno i sve će se srediti", već ćete naučiti kako je vrlo bitno i zdravo izraziti tugu, jednako kao i sreću. Ovaj film pokazuje da iz naizgled najlošijih situacija, mogu proizaći neočekivano dobre stvari.

 

The Young Victoria

Ako trebate inspiraciju i priču o snažnim ženama, preporučamo vam da pogledate transformaciju kraljice Viktorije, od sedamnaestogodišnjakinje kojom dominiraju njezina majka i savjetnici, do samouvjerenog monarha. Film prikazuje prve godine kraljice Viktorije, ali i njezino udvaranje njemačkom princu.

 

Into The Wild

Kroz film upoznajemo studenta koji diplomira na sveučilištu, daje svih svojih 24 tisuća dolara ušteđevine u dobrotvorne svrhe, napušta sve što ima i autostopom odlazi na Aljasku kako bi živio u divljini. Putem, glavni lik Christopher susreće niz likova koji oblikuju njegov život.

 

Amelie

Kroz film upoznajemo Amelie i njezin bogati unutrašnji život. Ona je svoj život posvetila pomaganju drugim ljudima, no negdje na tom putu, glavna junakinja pronalazi ljubav.

 

 

inspirativni filmovi za gledanje kad smo tužni filmovi za borbu protiv tjeskobe inspirativnih filmovi

Još vijesti