Avatar

Pojedini su glumci u filmovima odradili toliko fantastičan posao, da ih, bez obzira koliko vremena prošlo od snimanja, još uvijek poistovjećujemo s tim ulogama.

Za koje to uloge glumice ili glumci u početku nisu uopće bili zainteresirani, da bi se kasnije ispostavilo da im je sudjelovanje u tom filmu bio pun pogodak?

Da nisu glumili u tim filmovima, mislimo da bi zažalili. 

1. Robert Pattinson u Batmanu

Niti Robert nije bio oduševljen ovom ulogom, a niti publika kad je čula tko će biti nasljednik Christiana Balea. Prognozirali su mu da će biti najgori Batman u povijesti pa ipak, Pattinson nije odustao i prihvatio ulogu koja se pokazala vrhuncem njegove glumačke karijere.

 

 

2. Zoe Saldana u Avataru

Kad je Zoe pročitala scenarij, poprlično se prestrašila. Naime, James Cameron trebao je glumicu u vrhunskoj fizičkoj spremi i tjelesnoj kondiciji. Iako je Zoe trenirala balet, iako je fizički bila spremna, svejedno je morala proći kroz iscrpljujuće treninge, uključivši jahanje bez sedla, borilačke vještine do usavršavanja vještine streličarstva. Naravno, shvativši što je čeka, ako prihvati ulogu, poprilično se prestrašila. No, uloga u Avataru definitino je postala ulogom njezina života.

 

 

3. Brad Pitt u Troji

Teško da možemo zamisliti bilo koga drugoga u ulozi junaka iz Troje, ali Brad Pitt uopće nije želio tu ulogu. To je otkrio u jednom intervjuu, rekavši kako je bio u filmu samo zbog ugovorne obveze, jer je projekt u kojem je stvarno želio sudjelovati – odjednom bio otkazan. Iako se pubika ne bi složila, Brad je svoju izvedbu uloge Ahileja, ocijenio prosječnom.

 

 

4. Leonardo DiCaprio u Titanicu

Tada dvadesetogodišnji Leonardo stekao je priznanje igrajući u filmu o Romeu i Juliji. Scenarij Titanika nije mu se svidio, jer nije želio još jednu ulogu u kojoj će biti prikazan kao plavooki ljupki klinac, već je želio dobiti neke uloge u kojima će moći igrati grubog i opakog frajera. No, nagovaranje Kate Winslet je očito presudilo. Zadivljena njegovim glumačkim sposobnostima, Kate ga je natjerala da prihvati ponudu Jamesa Camerona, a sve ostalo je povijest.

 

 

5. Daniel Craig u Jamesu Bondu

Iako su prva tri filma o tajnom agentu 007 s Craigom u glavnoj ulozi, dobila pozitivne kritike publike i lijepu zaradu na blagajnama, britanski glumac svejedno nije želio snimati četvrti film o Jamesu Bondu. Ipak, prihvatio je još jednom biti James Bond u filmu „Spectrum“, a nakon toga je u jednom intervjuu rekao kako bi si doslovce radije prerezao zapešća, nego još jednom ponovio ulogu. No, zasigurno da je za svoju ulogu bio i više nego dobro plaćen, jer je na kraju potpisao ugovor i za peti film „No Time to Die“. Nikad ne reci nikad!

 

 

6. Emily Blunt u „Vrag nosi pradu“

Redatelj filma nije mogao pronaći nikoga za ulogu tajnice Mirande Priestly. Nakon više od 100 glumica koje su se pojavile na kastinzima, a nakon što mu ni jedna nije odgovarala, tražio je Emily Blunt. Emily je bila usredotočena na ulogu u Eragonu i zbog toga je u početku odbijala ulogu, ali tada ju je njezin agent savjetovao da to ne učini. Na kraju se ova uloga pokazala punim pogotkom za Emily.

 

 

Glumci koji su zamalo odbili uloge glumci koji nisu htjeli glumiti u filmovima titanic james bond Daniel Craig Zoe Saldana

Još vijesti