Galerija Sandra Afrika - 8 Sandra Afrika - 1 Sandra Afrika - 2 +4 Sandra Afrika - 3

Naravno da Sandri nije pravo prezime Afrika, već je to Prodanović. Ipak, poznata je kao Afrika! Odakle je došlo to Afrika i kako je upravo to postalo njeno umjetničko ime? Sada ćeš saznati.

Sandra Afrika je sada već prilično dugo na glazbenoj sceni i svi ju znaju pod nadimkom, tj. umjetničkim imenom. Ono što mnogi ne znaju je odakle je ono došlo i zašto je baš na svoje ime dodala „Afrika“. Nije to toliko bio njen izbor, koliko nešto što se dogodilo skroz prirodno još na početku njene karijere. Prije nego je postala poznata pjevačica, Sandra je zapravo bila plesačica Mile Kitića.

Jala Brat, Devito i Breskvica Jala Brat, Breskvica, Zera ili Devito: Koja su prava imena popularnih balkanskih glazbenika?

To je bio početak njene karijere na estradi, piše Mondo.rs. Kada je krenula snimati duete s ljudima s estrade, uhvatila je oko (i uho) javnosti i postala pjevačica. U jednom je intervjuu otkrila da je isprva, kada se tek pojavila na sceni, bila samo Sandra. Na početku je imala jednu pjesmu koja se zvala „Afrika“, a koja je postala relativno poznata.

 

 

Kako je ispričala u tom intervjuu: „Ja sam se na estradi pojavila kao Sandra, samo s pjesmom „Afrka“ i onda je bilo ono - je l' može od „Sandre, Afrika...“.Tako me je publika nazvala“, piše Mondo.rs. Dodala je i da ju je na početku bilo sram tog nadimka: „Na početku mi je bilo čudno i bilo me sram. Na primjer kada sam trebala nazvati šminkera, stilista ili nekog i sad, pošto je bio početak, treba sam objasniti tko je na telefonu, ja kažem: „Ovdje Sandra“ i, sad, mene je sram da kažem Afrika, pa ne znam kako da objasnim. I pitaju se koja Sandra, a onda ja objašnjavam: „Pa mala, crna, znaš“... „Ma reci Afrika“ i ja kao: „Pa dobro, Sandra Afrika ovdje“. Nadimak se uhvatio i ostao.

Slika nije pronađena Cardi B, Snoop Dogg ili Lil Nas X: Koje su priče iza umjetničkih imena najpoznatijih celebova?

Sandra Afrika sandra prodanović Umjetničko ime zašto se zove afrika odakle je afrika objašnjenje glazba

Još vijesti