Zvijezde sa zabranom ulaska u pojedine zemlje

Velika većina zvijezda s ove liste toliko je popularna da imate osjećaj kako bi im se veselili gdje god da se pojavili.

Možete li zamisliti da je dragoj curi poput Selene Gomez negdje zabranjen dolazak ili da ima mjesta na kojima Beyonce kao kraljica popa nije dobrodošla?

Pa ipak ima zemalja u kojima su pojedine slavne osobe totalno nepoželjne i zabranjene. Često su te zabrane politički ili vjerski motivirane.

1. Selena Gomez

Selena nije poželjna u Rusiji i Kini. Ok, zbog rata u Ukrajini i običnim je ljudima sa zapada teško ući u Rusiju. No, dok je situacija bila normalna, 2016. ruske su vlasti otkazale koncerte Selene Gomez. Razlog? Dužnosnici ruske vlade su kao razlog opoziva njezine vize naveli su da pjevačica promiče stavove koji se suprotstavljaju državnom zakonu o LGBT zajednicama. Kina joj je pak odbila vizu zbog fotografija koje je snimila s Dalaj Lamom.

 

 

2. Lady Gaga

Muslimanske zemlje nisu baš naklonjene Lady Gagy, a tu je i Indonezija. Dok je htjela 2012. tamo održati koncert, bila ga je prisiljena otkazati zbog sigurnosnih razloga. Policija u Indoneziji odbila je izdati dozvolu američkoj pop zvijezdi nakon što se tamošnja islamska zajednica usprotivila njezinom dolasku, nazivajući je vulgarnom i opasnom za moral ljudi.

 

 

3. Beyonce

Kada je planirala održati tamo koncert, malezijske su joj vlasti to „crno na bijelo“ – zabranile. Beyonce nije dobrodošla u ovu dalekoistočnu zemlju, jer se tamo ljudi moraju pridržavati nekih pravila oblačenja. Nema dekoltea, nema pokazivanja golih ramena ili koljena i slično. Dakle, Beyonce je za njihov ukus bila ipak previše provokativna i stoga su joj zabranili ulazak u zemlju.

 

 

4. Justin Bieber

Pjevač je pred 10 godina snimio određene fotke na Kineskom zidu koje su uvrijedile osjećaje tamošnjeg stanovništva pa je 2014. skateboardom divljao po pekinškim ulicama. Stoga kad je 2017. htio tamo održati koncert, pekinške su ga vlasti odbile. „Justin Bieber je daroviti pjevač. No kako bi se održao red na kineskom tržištu i pročistilo kinesko okruženje za nastupe, nije prikladno dovoditi izvođače lošeg ponašanja“, stajalo je u službenom priopćenju tamošnjeg ureda za kulturu.

5. Charlie Heaton

Britanskom glumcu serije „Stranger Things“ odbijen je ulazak u SAD kada su službeni policijski psi nanjušili tragove kokaina u njegovoj prtljazi. Tako je Charlie propustio doći na premijeru druge sezone Netflixove serije. Zbog suradnje s policijom, nisu ga pritvorili, ali su ga deportirali nazad u London. Iako ta zabrana nije trajala dugo, ali par mjeseci tijekom 2017. Charlie Heaton nije imao što razmišljati o dolasku u SAD. 

 

 

 

6. Sacha Baron Cohen

Tko nije gledao pustolovine Borata, u filmu o kazahstanskom novinaru koji putuje po SAD-u kako bi istražio tamošnje običaje. Kazahstanci su naravno bili uvrijeđeni, jer budimo realni – Borat ih je u filmu pokazao kao nazadnu civilizaciju. Stoga su mu (logično), zabranili dolazak u zemlju i proglasili ga „personom non grata“. No, nakon nekog vremena uslijedio je totalno neočekivani preokret. Zahvaljujući ovome filmu, u svijetu je porastao interes za ovu zemlju za koju i ne znamo baš previše. Kako im je Borat dovukao turiste, kazahstanska turistička zajednica posudila je njegovu uzrečicu „very nice“ kao službeni moto i slogan kazahstanskog turizma. Ne zaboravimo, i Sachi je ukinuta zabrana dolaska u zemlju.

 

@mrrclips Bro wouldnt survive in the NYC subway 😆 #borat #movieclips ♬ Love You So - The King Khan & BBQ Show

 

 

7. Gigi Hadid

Gigi su zabranili dolazak u Kinu. Zašto? Svemu je zapravo kriva Bella kad je na Instagram profilu objavila fotku Gigi kako drži kolačić u obliku Bude i pri tome, škilji očima. Nakon toga, mnogi su je na društvenim mrežama napali kako promiče stereotipe. Iako se Gigi ispričala i rekla kako joj nije bila namjera nikoga uvrijediti, kineske su joj vlasti zabranile ulazak pa je propustila nastupati na Victoria's Secret Fashion Showu.

 

 

 

8. Katy Perry

Pjevačica je 2017. htjela doći na reviju Victoria's Secreta, no kineske su joj vlasti zabranile dolazak, jer je podržala neovisnost Tajvana.

 

 

 

zemlje koje su zabranile zvijezde zemlje u kojima je zvijezdama zabranjen dolazak persona non grata zvijezde koje ne smiju doći u neke zemlje koje su zemlje zabranile američke zvijezde

Još vijesti