Galerija Mia Negovetić Mia Negovetić Mia Negovetić +5 Mia Negovetić

Tek joj je 20, a već je svima poznato ime na hrvatskoj sceni. Ona je svoj glazbeni talent dokazala, ali vjerujemo da njeno vrijeme tek dolazi. Riječ je naravno o pjevačici Miji Negovetić.

U razgovoru s njom, pričali smo o njezinom glazbenom stvaralaštvu, modnome izričaju i planovima za budućnost, a Mia se osvrnula na svoju suradnju i prijateljstvo s Marcom Cuccurinom i otkrila bi li ikad glazbu i mikrofon zamijenila nečim drugim.

 

 

Kažu da sve ima dobre i loše strane pa možeš li navesti ono najbolje, u čemu najviše uživaš, ali i ono najgore u životu jednog glazbenika?

Sve u životu ima dobre i loše strane, pa tako i to. Iskreno, ja se pokušavam ne zamarati lošim stvarima, a i kod mene ih zaista ima jako malo. Najviše uživam u stvaranju, kreativnom procesu, pjevanju i sviranju, influensingu, nastupima… Ima toga zaista mnogo i generalno volim cijeli paket koji dolazi sa mojim poslom. Najgore zaista ne bih mogla navesti, jer ne znam što je ono najgore za mene, rijetko imam nekakvu negativnu situaciju ili iskustvo. Ono što možda najčešće čujem od svojih kolega su negativni komentari koji se nađu, međutim, ja zaista nemam problem niti s time, jer se ne zamaram, a i ne dotiču me.

Odakle crpiš inspiraciju za svoje pjesme? Možeš li nam opisati proces nastanka pjesme? Kreneš li prvo s melodijom pa pisanjem teksta ili je pak to obratno?

Kada pišem, obično je to uvijek neka situacija koja me inspirira da nešto od nje stvorim. Nemam točan proces, jer svaki put kada pišem nešto novo, dođe na skroz drugačiji način. Nekad mi prvo dođe tekst ili melodija, pa onda na to složim aranžman, a nekad bude potpuno obrnuto.

Kako bi opisala svoj glazbeni stil? Što misliš, da li tvoj glazbeni izričaj odgovara više mlađoj ili starijoj publici?

Ja ga zaista ne znam odrediti, ali trudim se biti autentična koliko je moguće u današnje vrijeme. Trenutno, mislim da je moj glazbeni izričaj za mladu publiku, ali ja ne volim stavljati etikete, svatko kome se sviđa je dobrodošao.

Možeš li izdvojiti jednu od svojih pjesama i reći zašto ti je najdraža?

“Mijenjam se” je definitivno bila moja prekretnica i iz tog razloga mi je posebno draga, ali da bih mogla izdvojiti samo jednu kao najdražu, ne bih. Svaka pjesma mi ima posebno značenje.

 

 

Trending na YouTubeu pokazatelj je glazbenog ukusa i preferencija u Hrvatskoj i možemo reći kako značajan broj mlađe populacije uživa u ritmovima turbofolka. Bi li ikada pratila trendove i stvarala melodije i tekstove koje bi bile potpuno drugačije od tvog dosadašnjeg glazbenog stvaralaštva?

Ne pratim trendove skoro nikada. Stvaram ono što mi padne napamet, pa ako prođe, prođe. Ne opterećujem se trendovima jer mislim da to meni baš narušuje kreativu. Svaki put kad sam u životu probala pisati nešto trendy, nije mi se svidjelo.


Jesi li tijekom svoje glazbene karijere imala kakve uzore? Ima li možda nekih glazbenih imena, bilo na domaćoj, bilo na inozemnoj glazbenoj sceni, kojima se diviš?

Jedan od najvećih uzora kroz cijeli život mi je definitivno Vanna, od nje uvijek dobijem konstruktivne komentare, još otkad sam bila malena. Što se tiče inozemne scene, izdvojila bih Erykah Badu, koja mi je apsolutno jedna od najdražih izvođača ikad, Whitney Houston i Queen također.

Koje će ti suradnje u dosadašnjoj karijeri ostati u najljepšem sjećanju i da možeš već danas birati, s kim bi od zvjezdanih imena vrlo rado surađivala?

Pamtim sve suradnje i zaista su sve bile prekrasne. Ona posebno draga mi je suradnja s Marcom Cuccurinom, to je baš bilo jedno malo drugačije iskustvo od svih do sada koje sam imala. Ne pada mi ih mnogo napamet, ali otvorena sam za nova iskustva i kreativu.

Tijekom showa „Zvijezde pjevaju“ sprijateljila si se s Marcom Cuccurinom. Kakav je Marco bio učenik? Što misliš, kako će se snaći u showu „Ples sa zvijezdama“, koji uskoro kreće s emitiranjem na Novoj TV?

Marco je bio odličan učenik, zaista eto, imali smo prekrasnu suradnju iz koje je, nadam se, izvukao mnogo korisnoga za svoj glazbeni razvoj. Sigurna sam da će se odlično snaći jer znam da je Marco izvrstan plesač i jako sam ponosna što je dobio priliku plesati u još jednom showu koji je gledao još od malih nogu.

 

 

Bi li se i ti ikad okušala u takvoj vrsti showa, u kojem bi testirala svoje plesne sposobnosti i talent?

Nikad se ne zna, nisam sigurna u to koliko sam dobra plesačica, ali znam da barem imam ritma.

Kad se pripremaš za nastupe, biraš li stajling i outfit sama ili možda imaš kakvu pomoć sa strane?

Najčešće stajling biram sama, volim da mi je ugodno u tome što nosim i da se dobro osjećam. Moja mama mi je najbolji savjetnik što se toga tiče, dosta stila sam i od nje pokupila, pa eto, ne pratim trendove ali pratim svoju mamu i njezin stajling.

Voliš li modu i pratiš li modne trendove ili gradiš više neki svoj stil?

Volim modu, ali uvijek ju prilagodim sebi. Kažem, sve u čemu se dobro osjećam, nosim.

Primijetili smo da voliš tetovaže. Koliko ih imaš sveukupno i planiraš li ih možda još? Imaju li tvoje tetovaže neko skriveno značenje?

Za sada ih imam sedam, ali nekako mi se čini da neću ostati na tom broju. Jako volim tetovaže i naravno, sve imaju nekakvo značenje, ali volim ga zadržati za sebe.

 

 

Da ti se pruži prilika za izgradnjom internacionalne karijere, bi li pristala i preselila negdje van ili bi ipak ostala radije ovdje u Hrvatskoj?

Pa, vidjela sam minimalni dio internacionalnog, ali ne bih se selila. Volim život ovdje i mislim da mi ništa ne bi zamijenilo naše more i planine, a i kulturu. Isto tako, tu sam doma, a dom je meni jako važan, svi su mi tu i sve mi je tu, ništa više od toga mi ne treba. Sreću, ljubav i obitelj ništa ne može zamijeniti.

Vidjeli smo da osim glazbenog, imaš i glumački talent. Da ti se ponude neki jako dobri glumački angažmani i projekti, bi li pristala pa čak i pod uvjetom da u nekom trenutku zapostaviš glazbeno stvaralaštvo?

Hmmm, mislim da ne bih mogla glazbu u potpunosti izbaciti. Kad nemam vremena za nju, jako mi je teško i budem tužna. Glazba me najviše ispunjuje i najviše se kroz nju mogu izraziti ali evo, nikad ne kažem nikad, pa tako ni sad.

Gdje se vidiš za nekih 5 do 10 godina? Imaš li neke jasne ciljeve koje bi željela ostvariti na profesionalnom i privatnom planu ili si više opušten tip osobe koji ne planira tako daleko?

Ne mogu vidjeti budućnost, ali eto nadam se da ću imati nekoliko albuma, a sigurna sam da ću se i dalje baviti glazbom. Ne planiram toliko daleko zaista, više volim ići dan po dan ili ako ne tako, barem mjesec po mjesec, pa se nekako time vodim. Nikad se ne zna što ti novi dan donosi, a kamoli nova godina ili nekoliko.

Što bi savjetovala nekome tko možda mašta ili je tek započeo raditi na svojoj glazbenoj karijeri?

Iskreno, najbolji savjet koji sam ja dobila pa ga uvijek proslijedim jer mislim da ni nema važnijeg od toga, a to je da treba biti svoj i uživati u tome, ne se prilagođavati i biti nešto što niste, zbog npr. straha od neprihvaćanja ili slično. Pokušati uživati u svakom danu, iako naravno, svi imamo i loše dane što je sasvim normalno, ali život je prekratak i treba makar pokušati živjeti punim plućima, a svatko ima svoju definiciju i toga. U svakom slučaju, dok god ste sretni i zdravi, dobro je!

Mia Negovetić Intervju s Mijom Negovetić glazbeno stvaralaštvo Mia Negovetić mladi glazbeni talent sheesh razgovor s Mijom Negovetić

Još vijesti