Događaji koji su obilježili 2022.

2022. godina je na izmaku pa je pravo vrijeme da se prisjetimo svih zvjezdanih trenutaka po kojima ćemo je pamtiti.

A bilo je tu svega i svačega: od trenutaka čistog veselja, preko skandala, pravnih bitki i smrti.

Krenimo redom i prisjetimo se najvažnijih trenutaka showbizz i pop kulture u 2022. godini kojima su se punili novinski stupci i o kojima su brujale društvene mreže.

1. Will Smith i šamaranje na Oscarima

Zbog Willa Smitha slabo se sjećamo svečanih toaleta i dobitnika nagrade, jer je svu pažnju na Oscarima na sebe skrenuo 54-godišnji glumac kada je ošamario svog kolegu Chrisa Rocka. Podsjetimo, Chris je uputio neslanu šalu na račun Willove supruge Jade Pinkett Smith i njezine obrijane glave, usporedivši je s Demi Moore u filmu G. I. Jane. Jada pak boluje od alopecije, bolesti zbog koje joj ispada kosa. Willa je zasmetala ta šala, popeo se na pozornicu i pljusnuo Chrisa. Zbog incidenta je kažnjen te deset godina neće smjeti pristupiti dodjeli Oscara, a otkazani su mu i brojni projekti. Kasnije se ispričao i rekao kako je njegova nasilna reakcija potaknuta traumama iz djetinjstva. Naime, godinama je gledao nasilje u obitelji. Osjećao se kao kukavica, jer nije mogao zaštititi majku od udaraca nasilnog oca.

2. Jennifer Lopez i Ben Affleck

Gotovo 20 godina nakon što su prekinuli prve zaruke, J.Lo i Ben prvo su se zaručili u travnju, a onda izrekli i sudbonosno „da“ u kolovozu ove godine. Tijekom svih ovih godina razdvojenosti ipak su bili u kontaktu, a nakon što su prekinuli svoje dosadašnje veze, svojoj su romansi, nakon dva desetljeća od prekida, odlučili dati novu priliku. Novi je par javnost od milja prozvala „Bennifer“.

 

 

 

3. Smrt kraljice Elizabete

Smrt vladarice koja je sedam dugih desetljeća bila simbol britanske nacije i monarhističke tradicije, zasigurno je trenutak u kojem je povijest nakratko stala, kako je to u rujnu pisao britanski BBC. Samo dva dana pred smrt, britanska je kraljica obavljala svoje kraljevske dužnosti. Ona je bila najstarija vladarica na svijetu, ali i monarh s najduljom vladavinom u povijesti Velike Britanije.

 

 

 

4. Pravna bitka između Johnnyja Deppa i Amber Heard

Ovo „TikTok suđenje“, kako su ga nazvali američki mediji, ozbiljno je uzburkalo javnost i ljude podijelio u Heard ili Depp klanove. Društvene mreže gorile su od komentara, vrijeđanja te pozivanja na nasilje. U tijeku suđenja uspjeli smo saznati svakakve gnjusne stvari koje su se događale u njihova četiri zida. Bilo je tu međusobnih optužbi za fizičko, psihičko i seksualno nasilje te iznošenja „prljavog rublja“ na vidjelo. Na kraju je Depp dobio tužbu za klevetu protiv bivše supruge te je sud presudio kako mu glumica mora isplatiti 15 milijuna dolara odštete.

 

5. Elon Musk i preuzimanje Twittera

Najbogatiji čovjek na planeti u listopadu je dovršio proces preuzimanja Twittera, platforme vrijedne 44 milijarde dolara. U tom je trenutku objavio tweet „Ptica je oslobođena“, aludirajući na zaključivanje posla i potpisivanje ugovora. Odmah nakon preuzimanja Twittera, otpustio je nekoliko najviših rukovoditelja. Navodno nisu pružili jasne argumente oko toga kako ostvariti sve visoke ambicije koje Musk ima s tom društvenom platformom.

 

 

 

6. Netflixov dokumentarac o Harryju i Meghan

Za kraljevsku obitelj je objava ovog dokumentarca bio trenutak od kojeg su strepili mjesecima prije. U dokumentarnoj seriji bez presedana, Meghan i Harry otkrili su javnosti tajne njihove veze, kao i izazove koji su ih prisilili da odustanu od svojih uloga vojvode i vojvotkinje od Sussexa u britanskoj monarhiji. Harry i Meghan u ovome su dokumentarcu prikazani kao žrtve tabloida, ali i rasizma. Prema natpisima medija, za ovaj su dokumentarac od Netflixa uzeli skoro 90 milijuna dolara.

 

7. Neukrotivi Louis

Princ Harry u mladosti je imao je titulu najnestašnijeg princa, no čini se kako će imati uvjerljivog nasljednika. Četverogodišnji princ Louis, sin Kate i Williama, privlačio je pažnju medija svojim nestašnim ponašanjem na važnim kraljevskim događanjima. Grimase, kreveljenje i ušutkavanje majke Kate nasmijali su svijet.

 

 

 

8. Kylie Jenner rodila sina kojem ni danas ne znamo ime

Kylie Jenner u drugome je mjesecu rodila sina kojem su ona i njezin partner Travis Scott dali ime Wolf. Nakon par mjeseci, Kylie se oglasila kako se njezin sin više ne zove tako. „Naš se sin više ne zove Wolf. Nismo imali osjećaj da je to on“, napisala je u objavi na društvenim mrežama. Maleni tako nema ime, a Kylie se našalila kako će pričekati da naraste i odabere ga sam.

9. Kim Kardashian u haljini Marilyn Monroe

Da bi se uvukla u tu haljinu, Kim je morala smršavjeti čak 7 kilograma. Haljina je desetljećima čuvana u strogo čuvanom trezoru te je nitko nije dirao, do trenutka kada je Kim nije odlučila obući na Met Galu. To je izazvalo mnogo negativnih komentara na društvenim mrežama uperenih prema muzeju koji je Kim dopustio tako nešto. Kritike su bile još glasnije, nakon saznanja da je haljina popucala nakon nošenja.

 

 

 

10. Totalni slom Kanye Westa

Bivši suprug Kim Kardashian svojim je postupcima sam sebi iskopao rupu iz koje će se teško izvući. Prvo je agresivno uznemiravao Kim i njezinog bivšeg dečka Petea Davidsona, što je naišlo na osudu javnosti. Zatim je u potpunosti zaglibio u antisemitskoj retorici pa i prenerazio javnost veličanjem nacističkog diktatora Adolfa Hitlera. Reper je objavio novi album, ali je zbog njegovog kontroverznog ponašanja to totalno palo u drugi plan. Gubi projekte, raskidaju mu se ugovori i sponzorstva. Bila je ovo loša godina po Kanyea.

 

 

 

11. Bella Haidi i „haljina iz spreja“

Na Pariškom tjednu mode u listopadu prikazano je pomicanje granica modne tehnologije. Bio je to modni događaj koji je zapalio društvene mreže, kad je Bella na pistu stigla samo u toplessu i štiklama, prekrivajući rukama gole grudi. Ubrzo nakon toga, tri muškarca počela su je bojati bijelim sprejom. Od toga je nastala midi haljina snježno bijele boje s prorezom do bedara i lađa izrezom. U haljini koja savršeno prati liniju njezinog tijela, Bella je prošetala pistom i zatvorila reviju.

 

 

 

12. Hailey Bieber i Selena Gomez

Bio je to potez koji je šokirao svijet: Hailey i Selena pozirale su zagrljene te tako zauvijek stale na kraj glasinama da između njih dvije postoje animoziteti zbog Seleninog bivšeg dečka i Haileyinog supruga Justina Biebera.

 

 

 

 13. Rihanna postala majka

Nakon što je mjesecima punila novinske stupce svojim osebujnim trudničkim outfitima, pjevačica je u petom mjesecu rodila sina. Javnosti još uvijek nije otkrila njegovo ime, ali ga je zato pred par tjedana odlučila pokazati svijetu na svom TikTok profilu. 

 

@rihanna

hacked

♬ original sound - Rihanna

 

 

događaji 2022 događaji koji su obilježilii 2022 Harry i Meghan haljina belle hadid rihanna trenuci 2022 celebrity trenuci 2022

Još vijesti