Hailey Bieber

Hailey Bieber pokrenula je revoluciju u svijetu skincarea stavivši naglasak na blistavu i zdravu kožu, koja diše i koja nije zacementirana ispod slojeva pudera.

Ne ćemo se lagati, svi žele sjajni ten poput ove manekenke i vlasnice brenda Rhode Skin.

Iako Hailey rado dijeli na društvenim mrežama svoju rutinu u njezi kože, nažalost, nisu svima dostupni proizvodi koje ona koristi. No, možemo li ipak nešto učiniti? Možemo li primijeniti u njezi svoje kože neke trikove koje i ona koristi, bez da naručujemo skupe proizvode iz njezine kolekcije?

Evo par koraka i trikova koji bi mogli pomoći u postizanju „glazed donut skin“ ili kože poput „glazirane krafne“ koji su zaslužni za to da je Hailey jedna od najpoznatijih imena u svijetu skincare industrije.

1. Čišćenje lica se nikad ne preskače

Hailey je u više navrata naglasila kako večernje čišćenje lica nikad ne bi preskočila. Čak i ako se vrati s izlaska, čak i ako je mrtva-umorna, ali nikad nije išla spavati našminkana. Zamislite samo kako je koži koja ostaje ugušena pod svim onim makeup proizvodima koje ste nanijele i nosile tijekom cijelog dana. Koža se tijekom spavanja obnavlja, a prljavština i šminka koje ostaju na licu, onemogućavaju taj proces obnove. Stoga, očistite lice, kako ne bi došlo do neželjenih posljedica kao što je pojava bora i začepljenih pora iz kojih će buknuti novi prištići.

 

 

2. Dvostruko čišćenje

Kao što sam naziv govori, dvostruko čišćenje znači da kožu lica čistimo dva puta. Dok velika većina cura koristi samo micelarnu otopinu ili tek maramice za skidanje šminke, Hailey prvo čisti lice proizvodom na bazi ulja, a u drugom koraku koristi proizvod na bazi vode (gel ili pjena za pranje lica). Naime, brisanjem lica blazinicom natopljenom u vodici, mičemo samo površinsku nečistoću, dok dobar dio ostaje u porama netaknut. Dvostrukim čišćenjem uklonit ćemo sve nečistoće, ostatke šminke i višak sebuma, a rezultat će biti sjajna i blistava koža. Ovu je metodu Hailey zapravo posudila iz korejske beauty rutine. Korejke su poznate po temeljitoj skincare rutini i sjajnoj koži, a upravo su one vjerne ovoj metodi, mnogo prije nego ju je i Hailey otkrila i popularizirala.

 

 

3. Trik za bolje upijanje seruma ili kreme

Hailey ne briše bjesomučno svoje lice ručnikom kako bi u potpunosti osušila kožu, već nakon što je odradila dvostruku fazu čišćenja lica, lagano tapša kožu lica tkaninom, ostavljajući je pomalo vlažnom. Neovisno da li nakon čišćenja lica nanosite kakav serum ili kremu, oni će se lakše upiti ako je koža lica pomalo vlažna.

4. Upotreba vitamina C

Na TikToku se vitamin C naziva još i jednim od proizvoda u rangu „svetog grala“. I dok Hailey koristi serum koji košta i 80 dolara, u hrvatskim drogerijama moguće je naći serume po znatno povoljnijim cijenama, a koji imaju vrlo dobre recenzije. Pitate se zašto je vitamin C dobar? Riječ je o snažnom antioksidansu sa vrlo širokom paletom blagotvornih učinaka za kožu. Kako ima protuupalna svojstva, može pomoći ako imate probleme s prištićima. Ako imate mrljice na licu, vitamin C će pomoći ujednačavanju tena, a u konačnici i antiage učinak je jedan od njegovih aduta, jer povećava sintezu kolagena u koži.

 

5. Upotreba peptida

Hailey obožava serume i kreme s peptidima. Takvu vrstu krema i seruma možete naći na policama naših trgovina i možete birati između više proizvođača. Peptidi su prvenstveno zaduženi za stvaranje kolagena i elastina, čime su jedan od ključnih sastojaka u borbi protiv starenja, koristi ih i Hailey (bez obzira što ima tek 26 godina). Osim antiage učinka, peptidi obnavljaju zaštitnu barijeru kože, ujednačavaju ten pa s njim dobivate glatkiji i punašniji izgled kože.

 

@rhode back and dewier than ever. Peptide Glazing Fluid is available at rhodeskin.com — limited quantities for now, but more is coming soon. #rhodetrick: ♬ original sound - rhode skin

 

6. Masaža lica

Ovakvog masažom potiče se cirkulacija lica, a metoda potječe iz drevnih kineskih i jugoistočnih azijskih medicinskih tehnika. Masaže se ne preporučuje ako imate akne ili osip na licu. No, to je svakako odlična metoda koja svakodnevnim korištenjem dovodi do detoksikacije kože te zatezanje kože lica i vrata. Prvo za lice nanesete serum ili kremu kako biste dobile glatku površinu za lagano klizanje gua sha kamena. Gua sha koristite od vrata, zatim prijeđete na čeljust, bradu i područje oko usta pa na obraze i na čelo. Izvodite poteze u jednom smjeru, a ne naprijed-natrag. YouTube je prepun tutorijala kojima možete naučiti kako pravilno izvoditi ovu tehniku. 

 

@haileybieber @Hyram & I chat all things #skincare ♬ original sound - Hailey Bieber

 

Hailey je više puta naglasila kako njezina koža spada u skupinu osjetljive i suhe, koja vapi za hidratacijom. Uz to, tu i tamo muku muči s perioralnim dermatitisom, pa joj koža nekad bukne od sitnih prištića i blagog crvenila.

Naravno, ukoliko imate ozbiljne kožne probleme, kako biste izliječili kožu lica, morate prvo slušati upute svog dermatologa. No, ako vaša koža lica spada u kategoriju „normalne kože“, koja ili naginje blago suhoj ili blago mješovitoj, slobodno iskušate neki od ovih koraka koje radi Hailey u svojoj rutini.

kako postići glazed donut skin kako imati kožu kao Hailey Bieber trikovi za sjajnu kožu dvostruko čišćenje lica čišćenje lica svaku večer masaža lica

Još vijesti