Dr Taylor Rose

Taylor Rose certificirani je triholog.

Da ne bi morala istraživati značenje riječi, otkrit ćemo ti da je riječ o doktorici medicine koja je usko specijalizirana za dijagnostiku i liječenje stanja kose i vlasišta.

Ova doktorica vodi Instagram profil s 390 tisuća pratitelja, a na kojem dijeli objave i savjete vezano uz održavanje i njegovanje kose.

Stoga je u jednom svojem videu odlučila upozoriti cure i žene na 5 tipičnih grešaka kojima smo sve sklone, a koje naša kosa itekako mrzi.

1. Nemoj pretjerivati s punđama

Iako sve mi volimo tu frizuru, jer njome možemo ukrotiti kosu i pokazati crte lica, ova nas doktorica upozorava neka tu frizuru ne nosimo češće od jednom tjedno. Naime, zbog pretjeranog zatezanja kose unazad, može doći do tzv. „vučne alopecije“. Kosa u prednjem dijelu tjemena prianja čvrsto uz glavu ili je pretjerano zalizana što može uzrokovati ispadanje i ćelavljenje. 

2. Zaboravi na elastične gumice

Naravno da kosu vežemo u rep, jer nam je to praktično. Međutim, svim onim nekvalitetnim elastičnim gumicama lomimo i kidamo naše vlasi. Umjesto toga, bilo bi dobro da nabaviš gumicu presvučenu svilom ili satenom. To su materijali koje kosa obožava.

3. Nikad ne plivaj u bazenu sa suhom kosom

Kad sa suhom kosom ulaziš u bazen, ona baš poput spužve upija sve one kemikalije i klor. Stoga doktorica Taylor preporučuje da namočiš kosu prije nego što ćeš zaplivati u bazenu. Još bolji prijedlog je da nabaviš kapu za kupanje ili plivanje.

4. Ne spavaj s mokrom kosom

Spavanje s mokrom kosom može uzrokovati puno štete na pramenovima. Mokra kosa je vrlo osjetljiva, a preko noći se svakako namještamo pa kosa u takvim uvjetima lako puca

5. Nemoj fenirati kosu odmah nakon pranja

Već smo apsorbirali podatak da je mokra kosa, najosjetljivija kosa. Stoga moramo na netom opranoj kosi prestati izvoditi štetne aktivnosti, poput izlaganja toplini. Doktorica preporučuje da kosu ostavite da se osuši 85% prirodnim putem pa tek onda možete prijeći na feniranje.

 

 

 

savjeti za njegu kose stručnjakinja za kosu doktorica Taylor Rose triholog pundje feniranje kose zašto ne spavati s mokrom kosom gumice od svile ili satena vučna alopecija

Još vijesti