Prijateljice se zabavljaju

Od starijih često čujemo izjavu da smo ili prezreli za svoje godine ili uopće nismo zreli za godine koje imamo. No, ako baš često radiš neke od ovih stvari s popisa, to znači da ti nikako nisi zrela ako imaš 18 godina.

Zrelost ili nezrelost se mogu pokazati na mnogo različitih načina. Neki zrelost dokazuju u školi u obliku znanja i discipline, a drugi u društvu kada se priča o nekim ozbiljnijim temama. No, i u nekim potpuno opuštenim situacijama možeš vidjeti jesi li dovoljno zrela ili ne. Ako imaš 18 godina i radiš većinu ovih stvari, onda znači da ti definitivno nisi još uvijek dovoljno zrela za godine koje imaš. Što je opet u redu jer stigneš odrasti, ali neki od ovih znakova nezrelosti možda ipak nisu najbolji izbor.

1.Ne pridržavaš se zadanih rokova u školi
Škola je tek prva stepenica u životu gdje se učiš disciplini na način da poštuješ zadane rokove koje profesori određuju za neke zadatke ili radove. Ako te rokove ne poštuješ, znači da nisi još uvijek dovoljno zrela jer ćeš ih se u životu morati pridržavati, pogotovo na poslu.

2.Ne pišeš zadaće i ne učiš na vrijeme
Ovo je još samo jedan primjer iz škole koji pokazuje da je disciplina iznimno važna, a ako nemaš discipline u školi, znači da nisi dovoljno zrela za svoje godine.

via GIPHY

 

3.Nezahvalna si prema roditeljima
Prema roditeljima, u većini slučajeva, trebamo biti zahvalni zato jer su oni ipak naši roditelji, a pokazivanje nezahvalnosti i nepoštovanja prema njima pokazuje i tvoju nezrelost.

Kuhanje Roditelji očekuju da bi ova jela trebali znati skuhati do svoje 18. godine

4.Ne ispunjavaš obećanja koja daješ
Kada ispuniš neko obećanje, moraš ga održati, pogotovo ako je u pitanju neko druženje ili dogovor s frendicama. Ako u startu znaš da obećanje ne možeš ispuniti, nemoj ga ni obećavati jer si inače nezrela.

via GIPHY

 

5.Ne prihvaćaš kritike
Neke kritike su zlonamjerne, ali ako ti netko da dobronamjernu kritiku koju ne možeš prihvatiti, to dokazuje tvoju nezrelost. Neki ljudi samo žele dati savjet, pogotovo ako u tome imaju prethodnog iskustva, a ti bi ga tada trebala prihvatiti.

6.Ne slušaš nikog i stalno ti pričaš u društvu
Ako stalno ti pričaš na zajedničkim druženjima, moraš znati da je to greška. Treba i drugima u ekipi dati prostora da ispričaju što žele, a ne da si uvijek ti u centru pažnje.

via GIPHY

 

7.Ne poštuješ različita mišljenja
Kada se netko ne slaže s tobom, tebe to užasno uvrijedi i iznervira, samo zato što misle drugačije od tebe. Tuđa mišljenja treba poštovati, kao što i drugi poštuju tvoja, inače to samo dokazuje da još uvijek nisi dovoljno zrela.

Sretna djevojka Djetinjaste navike baj baj: 18 stvari koje bi trebala prestati raditi kad navršiš 18 godina

8.Stalno se natječeš u nečem s drugima
Natjecanje, pogotovo s ekipom i s prijateljima, nikako nije dobro. Konstantno dokazivanje u nečemu zapravo ne donosi ništa, a i svi oko tebe će ti to vjerojatno zamjeriti.

via GIPHY

 

9.Ljubomorna si zbog tuđeg uspjeha
Postoje ljubomore koje su zdrave, ali ako si, na primjer, ljubomorna na frendicu jer je dobila veću ocjenu od tebe, onda samo dokazuješ svoju nezrelost. Uspjeh osobe s kojom si si dobra nikada ne bi trebao izazivati ljubomoru, već sreću zbog njih ako ste dobri prijatelji.

Ormar Bez njih ne možeš: 18 modnih komada koje trebaš imati u ormaru kad navršiš 18 godina

zrelost 18 godina nezrelost ako imaš 18 godina ozbiljnost

Još vijesti